Universitatea Cluj a început returul cu o remiză albă împotriva Petrolului

Universitatea Cluj a început returul cu o remiză albă împotriva Petrolului
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a încheiat la egalitate, scor 0-0, jocul din etapa a 16-a a Superligii.

Așa cum au obișnuit în ultima perioadă, "studenții" au preluat repede inițiativa și au încercat să se instaleze în jumătatea adversă. Pasele clujenilor au mers bine, dar apărarea aglomerată a oaspeților nu a avut prea multe emoții. Prima oportunitate de a marca a venit la o centrare trimisă de Nistor, la care Popa și Stoica s-au încurcat, iar cel din urmă a trimis cu capul în plasa laterală (16).

Universitatea a rămas echipa mai activă și în minutele ce au urmat, dar ocaziile au apărut greu. Cei trei oameni din față, Popa, Stoica și Cîmpanu au fost neinspirați, în timp ce Nistor a făcut tot posibilul pentru a găsi drumul spre poarta adversă. Popa a ratat și el o șansă bună, când, aflat în poziție ideală a trimis peste transversală (28).

Singurul moment periculos din partea ploieștenilor a venit abia în minutul 34, când Huja și-a încercat norocul de la mare distanță, dar Iliev nu a întâmpinat probleme. Astfel, scorul pauzei pe Cluj Arena a fost 0-0.

Ritmul nu a mai fost același în startul actului secund, iar Ioan Ovidiu Sabău a încercat să impulsioneze ofensivă și l-a introdus pe Vali Gheorghe. Mutarea avea să se dovedească a fi neinspirată, având în vedere că jucătorul a încasat cartonașul roșu la mai puțin de 5 minute după intrarea în teren (61).

Chiar dacă au rămas în inferioritate numerică și l-au pierdut și pe Vătăjelu, încă nerefăcut complet, "studenții" au avut în continuare inițiativa. Totuși, problemele au fost aceleași. Dacă de în acest meci ultima pasă a mers bine, finalizarea a avut de suferit. S-a întâmplat și la intrarea în ultimele 10 minute, când Stoica a trimis din nou alături cu capul (81).

Apoi, echipa clujeană a redus din turație și a părut mulțumită cu remiza, având în vedere condițiile în care a fost obținută. Așadar, partida dintre Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești s-a încheiat așa cum a început, scor 0-0.

Comenteaza