Universitatea Cluj a cucerit "fortăreața" din Giulești. Revenire spectaculoasă a "studenților"

Universitatea Cluj a cucerit "fortăreața" din Giulești. Revenire spectaculoasă a "studenților"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Conduși cu 2-0, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău s-au impus cu 3-2 pe terenul Rapidului, în etapa a 17-a din sezonul regulat.

Încă de la fluierul de start, jocul din Giulești a avut un ritm bun, peste media cu care a obișnuit Superliga. "Studenții" au fost curajoși în primele minute iar cei doi fundași centrali ai gazdelor au intervenit decisiv în fața lui Nistor (3), respctiv Popa (7) în situații favorabile pentru clujeni. Totuși, tabela s-a modificat în cele din urmă în favoarea trupei din capitală.

Papeau a profitat de spațiul acordat de elevii lui Ioan Ovidiu Sabău, a șutat de la distanță, iar mingea a intrat în poartă, "ajutată" și de devierea lui Masoero (14). Universitatea a acuzat șocul golului primit, iar Alex Ioniță a dublat avantajul gazdelor 10 minute mai târziu, din pasa lui Funsho (24).

Abia în ultimul sfert de oră al reprizei, jucătorii echipei clujene și-au revenit și au început să pună în aplicare jocul de pase obișnuit. "Șepcile roșii" au crescut treptat presiunea în jumătatea adversă, iar forcing-ul avea să dea roade. Stoica a șutat puternic din apropiere, Moldovan a respins, dar Oancea a fost pe fază și a trimis în fața porții de unde Popa a îndeplinit o simplă formalitate (40), iar la pauza diferența era de un singur gol, scor 2-1.

Discursul lui Ioan Ovidiu Sabău de la vestiare a avut efectul dorit, iar clujenii au avut șansa egalării încă din primul minut de după revenirea de la cabine. Popa a fost lansat în adâncime, însă s-a panicat în fața lui Moldovan, iar portarul naționalei a respins (46). Chiar și așa, jucătorii Universității au dat dovadă de forță mentală, iar egalitatea avea să fie restabilită.

La o fază pornită de Nistor, Stoica a trimis tare în transversală, dar mingea a ajuns la Chipciu, care a plasat-o cu precizie milimetrică în plasa laterală (55). Din acel moment, balanța s-a înclinat în favoarea "studenților", care au căutat și cel de-al treilea gol.

În minutul 73, Doukoure a inventat o pasă care a pus pe picior greșit întreaga apărare adversă, Popa și Stoica au rămas singuri cu Moldovan, iar cel din urmă a marcat și și-a adus echipa în avantaj. Imediat, Chipciu a avut în gheată asigurarea celor trei puncte, dar, rămas și el în situație de 1 la 1 cu portarul Rapidului, a trimis în bară (76).

Până la final, clujenii au gestionat excelent avantajul pe care îl aveau și s-au impus în cele din urmă cu 3-2, pe un stadion unde se câștigă greu.

loading...
Comenteaza