Undă verde pentru derby. „Studenţii" şi-au achitat datoria către Matache

Undă verde pentru derby. „Studenţii
Conducătorii Universităţii au reuşit să achite restanţele de aproximativ 13.000 de euro către fostul portar, astfel că au scăpat de perspectiva neprogramării.

Jucătorii Universităţii s-au antrenat ieri sub supravegherea suporterilor care au mers la antrenamentul desfăşurat în Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu pentru a-şi încuraja favoriţii înaintea de marele meci. Derby-ul cu CFR nu mai stă sub semnul întrebării, după ce conducerea „alb-negrilor" a achitat datoria de aproape 13.000 de euro către fostul jucător, Florin Matache.

Matache a evoluat la „U" până în această toamnă când şi-a depus memoriu la comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal, solicitând plata restanţelor financiare şi desfacerea contractului de jucător cu clubul clujean. După mai multe etape de judecată, fotbalistul a primit câştig de cauză, iar Universitatea a fost obligată la plata restanţelor în cuantum de 13.000 de euro. Primul termen de plată a fost stabilit pentru începutul lunii noiembrie, dar jucătorul a acceptat o amânare. După ce şi cel de-al doilea termen a fost depăşit, Matache nu s-a mai lăsat înduplecat, astfel că oficialilor lui „U" le-a mai rămas o singură opţiune: să-i achite acestuia restanţele, lucru care s-a şi întâmplat. În cazul în care nu rezolvau cazul fostului jucător, echipa „Şepcilor roşii" risca depunctarea şi apoi neprogramarea în următoarea etapă din campioant. Înaintea meciului cu Rapid, Universitatea a mai trecut printr-o situaţie asemănătoare, atunci Ionuţ Boşneag fiind fotbalistul care şi-a cerut drepturile. La fel, „U" l-a plătit pe portarul venit în urmă cu doi ani şi jumătate de la FC Argeş pentru a nu perilcita desfăşurarea partidei contra „giuleştenilor".

În altă ordine de idei, jucătorii lui „U" au fost susţinuţi la antrenamentul de ieri de un grup de câteva zeci de suporteri. Întâlnirea a fost organizată la solicitarea jucătorilor care au dorit să aibă o discuţie cu „cărţile pe faţă" cu fanii, înaintea partidei de sâmbătă, cu CFR. Suporterii le-au transmis un mesaj clar, spunându-le că nu-i interesează prea mult scorul cu care se va termina derby-ul, ci doar atitudinea lor din teren. „Pot să ne dea 5-0, nu ne pasă. Important e să vă vedem că daţi totul pentru „U" şi că ieşiţi de pe teren cu capul sus. Pentru noi asta e cel mai important", a fost mesajul fanilor către „studenţi". Antrenorul Marius Popescu a spus din nou că înaintea unui astfel de confruntări problemele financiare trec pe plan secund. „Am mai spus-o şi o repet: merită să te naşti pentru un astfel de meci. Pregătim cât putem de bine jocul de sâmbătă, sperăm să avem susţinerea a unui număr mare de fani, iar noi vom face tot ce depinde de noi să scoatem un rezultat bun", a spus „Papi", înaintea antrenamentului de ieri. În cadrul şedinţei de pregătire, mijlocaşul Bogdan Pătraşcu s-a pregătit separat, el accidentându-se în minutul 27 al partidei din precedenta etapă, 0-2 cu Petrolul Ploieşti. Dacă asupra folosirii lui Pătraşcu lucrurile se mai pot schimba până sâmbătă, Marius Popescu nu va putea conta, cu siguranţă, pe mijlocaşul Paulinho, suspendat pentru a doua oară în acest sezon din pricina cumului de cartonaşe. În schimb, Alex Dos Santos e apt de joc, el primind doar o etapă „pe tuşă" după eliminarea suferită cu Rapidul.

 

Comenteaza