Unanimitate pentru noul „U". Miercuri s-a dat un vot cheie

Unanimitate pentru noul „U
Proiectului noului „U", anunţat de primarul Emil Boc, a primit ieri încă un vot important.

Universitatea este ameninţată cu falimentul; luna trecută, clubului i-a trecut glonţul pe la ureche, atunci când Tribunalul Botoşani a judecat mai multe cereri ale creditorilor de intrare în insolvabilitate. Datoriile sunt foarte mari şi nimeni nu poate garanta că gruparea clujeană se va înscrie în noul campionat sau că va avea jucătorii necesari pentru a duce la îndeplinire acest demers. Nu se cunoaşte deocamdată nici liga în care se va înscrie; retrogradată în al treilea eşalon, Universitatea ar putea fi întoarsă de pe tobogan de forfait-urile altor cluburi.

Între timp, o nouă entitate este pe cale să se înfiinţeze. Momentan, potrivit statutului, aceasta poartă numele de Clubul Sportiv Alb Negru şi a fost promisă fanilor Universităţii de primarul Emil Boc, în pre-campania electorală. Clubul ar urma să preia marca „U" şi palmaresul imediat ce vechea societate va intra în faliment. Şi DACĂ acest lucru se va întâmpla.

Demersurile sunt urmărite atent de consilierul local Radu Constantea, cel care a fost împuternicit de fiecare dată să reprezinte interesele Consiliul Local Cluj-Napoca în Adunarea acţionarilor de la CFM Universitatea. Noul club a primit miercuri un vot important de la Universitatea de Arte şi Design, singura instituţie de învăţămnt superior care nu aprobase în Senat decizia de a participa la acest proiect. În acest moment, „Alb Negru" se bucură de unanimitate din partea universităţilor clujene.

Ideea proiectului este ca noua asociaţie sportivă să reprezinte un parteneriat între municipalitate şi toate cele şase universităţi. Până miercuri, alte cinci instituţii de învăţământ superior - UBB, USAMV, UMF, UTCN şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima" - răspunseseră deja favorabil invitaţiei de a deveni membre fondatoare ale clubului.

"Facem paşii premergători înfiinţării asociaţiei. Ne corelăm cu actuala societate, iar, dacă lucrurile merg bine acolo, noi nu vom avea activitate. În schimb, dacă va intra în faliment, trebuie să fim pregătiţi şi să putem înscrie Universitatea Cluj în campionat. Vorbesc des cu doamna Marieta Anastasescu, administratorul judiciar al clubului, şi ea îmi spune că mai sunt speranţe de salvare, că încă mai sunt negocieri cu posibili investitori", a declarat Radu Constantea, pentru ZIUA de CLUJ.

500

de euro trebuie să verse în patrimoniul asociaţiei fiecare universitate care devine membru fondator. Apoi, instituţiile de învăţământ superior vor trebui să achite o taxă anuală modică. Susţinerea efectivă a activităţii noului club ar urma să se facă, cel puţin până echipa va accede într-o ligă costisitoare, de la bugetul local.

Ca procedură, odată luată decizia unanimă a universităţilor clujene, constituirea asociaţiei trebuie aprobată şi de consilierii locali. Paşii următori pentru parafarea înfiinţării trec pe la notar şi pe la tribunal. E nevoie de asemenea de aprobări de la Ministerul Educaţiei Naţionale şi de la Federația Române de Fotbal, apoi clubul se înscrie la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Cluj.

„Proiectul porneşte exact de la spiritul Universităţii, de la modul în care clubul a fost creat: de la universităţile clujene. Am decis ca primăria, împreună cu cele şase universităţi, să înfiinţeze un club sportiv de drept privat, pe legea asociaţiilor. Acest club ar urma să primească brandul şi palmaresul, să devină „U", şi să continue din liga a patra, Doamne ajută din liga a treia, dacă nu se vor înscrie destule echipe în acest eşalon şi federaţia va fi de acord. Asta înseamnă că Universitatea va avea continuitate în sezonul viitor, în caz că se pronunţă falimentul. (...) Sunt proceduri care durează şi nu putem aştepta falimentul clubului, pentru că după aceea nu vom mai avea timp să înscriem echipa în campionat", declara Emil Boc, la Realitatea FM Cluj, în luna aprilie.

 

Comenteaza