Un pivot de la U-BT, cel mai bun jucător al României din amicalul cu Ungaria

Un pivot de la U-BT, cel mai bun jucător al României din amicalul cu Ungaria
Naţionala de baschet a României a fost învinsă sâmbătă de reprezentativa Ungariei, cu scorul de 59-70, într-o partidă de pregătire desfășurată în Sala Polivalentă din Cluj.

Primul sfert al disputei s-a încheiat în favoarea "tricolorilor" (15-14). Runda următoare, însă, naționala maghiară a reușit să se distanțeze de trupa lui Țenter la o diferență de 20 puncte (23-34). Baschetbaliștii români au reușit să restabilească egalitatea de pe tabelă în prima parte a sfertului 3 (34-34), dar cea de-a treia repriză avea să se termine cu scorul de 40-46.

Finalul meciului dintre România și Ungaria a fost destul de strâns, diferența fiind la un moment dat de doar 5 puncte (43-48). Naționala maghiară a reușit să se distanțeze din nou, încheind confruntarea cu un avantaj de 11 puncte (59-70).

Cu toate că au pierdut acest amical, cel mai bun marcator de pe teren a fost un jucător din tabăra ”tricolorilor”. Pivotul Vlad Moldoveanu (28 ani), de la U-BT, a contribuit cu 18 puncte. El a reușit și 4 coșuri de 3 puncte în decursul partidei de la Sala Polivalentă. Noua achiziție a studenților a mai avut 9 recuperări (3 ofensive) și 2 pase decisive în 31 minute de joc.

Moldoveanu a evoluat și în meciul cu Estonia, de vineri. Atunci, România s-a impus cu 67-66 (14-13, 25-22, 15-14, 13-17). În jocul cu balticii, baschetbalistul de la U-BT a înscris 4 puncte, 7 recuperări şi 5 pase decisive în 20 minute cât a stat pe teren.

Elevul lui Silvășan a oferit câteva declaraţii la finalul partidei pentru cititorii cotidianului Ziua de Cluj:

"Am evoluat împotriva unei echipe puternice. Eu cred că am ne-am descurcat bine și am controlat meciul în mare parte. Problema a fost că la începutul sfertului 2 am avut 2-3 minute în care n-am aruncat la coș, am avut 4 mingi pierdute la rând și o echipă care își dorește să joace la EuroBasket nu se poate prezenta așa. Adversarii ne pot da 4-6-8 puncte și un 8-0 e destul de costisitor", a afirmat Vlad Moldoveanu.

"Sper să avem o grupă cât mai tare la EuroBasket. Eu așa îmi doresc, pentru că doar așa ne putem arăta valoarea", a completat el.

Pivotul de 28 ani a vorbit și despre noua sa echipă. "Clujul mi-a plăcut dintotdeauna. Când eram mic, mi-am petrecut o vară aici. Am mulți prieteni și e, de departe, cel mai frumos oraș din România. Pentru mine și familia mea era cam singura soluție de a mă întoarce în țară. Acum sper să fie 2-3 ani buni atât pentru mine, cât și pentru U-BT", a declarat Moldoveanu.

Vlad Moldoveanu și-a început cariera în SUA, la Colegiul George Mason (2007-2009). Ulterior, a trecut la American Eagles Men (2009-2011), apoi s-a transferat în Europa la Benetton Treviso (Italia). El a ajuns la U-BT în această vară, de la formația poloneză Zielona Gora. În 2012 și 2013, Moldoveanu a fost desemnat cel mai bun baschetbalist român.

"Am petrecut 7 ani în State. Nivelul de acolo e foarte diferit de cel de aici. Dar m-a ajutat enorm", a mai spus acesta.

Naționala României va juca, duminică, ultimul meci din cadrul Turneului Amical Internațional organizat de Federația Română de Baschet la Cluj. Trupa pregătită de Țenter, fost tehnician al U-BT-ului, urmează să dea piept cu Bulgaria (ora 19.30). Partida va putea fi urmărită la TV pe Digi. Accesul publicului la Sala Polivalentă este liber.

În turneul de la Cluj, s-au mai disputat alte două întâlniri amicale. Vineri, Bulgaria a învins Ungaria cu 87-59. Sâmbătă, Estonia a depășit reprezentativa bulgară la o diferență de un singur punct (73-72).

Comenteaza