Un nou trofeu în vitrina "studenților". U-BT Cluj a cucerit Cupa României

Un nou trofeu în vitrina "studenților". U-BT Cluj a cucerit Cupa României
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Formația pregătită de Mihai Silvășan s-a impus în ultimul act al competiției în fața rivalei CSM Oradea, scor 78-65.

Așa cum era de aștepat într-un meci cu trofeul pe masă, jocul a început echilibrat. Orădenii au fost mai eficienți în ofensivă și au reușit să se distanțeze la două posesii. Totuși, "studenții" au reușit un parțial de 7-0, iar după 10 minute conduceau cu 17-15.

Deși echilibrul s-a păstrat în joc, iar cele două echipei au condus pe rând, clujenii au părut mai concentrați înainte de pauză. Elevii lui Mihai Silvășan au reușit un parțial de 10-0 în finalul sfertului secund și înainte de intrarea la vestiare conduceau cu 42-33.

Orădenii au forțat la revenirea pe parchet, însă în zadar. U-BT Cluj-Napoca a controlat jocul și chiar a mărit ecartul față de adversari. La finalul unui sfert care a fost un adevărat festival al aruncărilor de trei puncte, "studenții" conduceau cu 61-49.

Deși ultimele 10 minute păreau la îndemâna clujenilor, CSM Oradea a reușit un parțial de 11-2 și s-a apropiat la o singură posesie. Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au trecut repede peste șoc și au ajuns rapid la o diferență formată din două cifre. Din acel punct deznodământul a devenit evident, iar U-BT Cluj a câștigat cu 78-65 și a cucerit din nou Cupa României.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Patrick Richard (15 puncte, 4 recuperări), urmat de Leo Meindl (14 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive) și Karel Guzman (12 puncte). 

Comenteaza