Un fundaș al CFR-ului e cel mai bun fotbalist din Liga 1 la capitolul dueluri aeriene

Un fundaș al CFR-ului e cel mai bun fotbalist din Liga 1 la capitolul dueluri aeriene
| Foto: facebook.com/cfr1907

Observatorul Internațional pentru Fotbal (CIES) a publicat un top al celor mai eficienți fotbaliști din Liga1, dar și din cele mai puternice campionat europene, în ceea ce privește duelurile aeriene.

În ultimele sezoane, CFR Cluj a avut una dintre cele mai bune apărări din Liga 1, iar defensiva “feroviarilor” a contribuit și la rezultatele europene remarcabile. Prestațiile bune în apărare se datorează și jocului aerian al elevilor lui Dan Petrescu.

În urma unui studiu publicat de CIES, unul dintre jucătorii CFR-ului este cel mai bun fotbalist la capitolul dueluri aeriene în Liga 1. Totuși, numele este unul surprinzător, Denis Ciobotariu. Tânărul stopper a pierdut doar trei dueluri aeriene defensive din 26 în actuala stagiune și are un procentaj de reușită de 87%.

Ciobotariu e urmat în top de Bogdan Mitrea de la Sepsi OSK (86%) și Igor Armaș de la FC Voluntari (84%). În primii 10 se află alți doi jucători de la CFR Cluj, Mike Cestor (locul 8, 77,8%) și Mateo Susic (locul 10, 76,9%).

În ceea ce privește primele cinci campionate europene, topul e condus de Kurt Zouma de la Chelsea (96,3%), urmat de Berat Djimsiti de la Atalanta (95,7%) și Harry Maguire de la Manchester United (90%).

Comenteaza