Fost component al marii echipe de baschet a Universității Cluj, campion ca antrenor în Canada

Fost component al marii echipe de baschet a Universității Cluj, campion ca antrenor în Canada
| Foto: news.ro

Fostul jucător de baschet Mihai Sinevici, component în echipa “studenților” din anii ’90, a cucerit titlul de campion al provinciei Ontario, la conducerea unei formații de junioare.

La începutul anilor ’90, Universitatea Cluj a dominat baschetul românesc, timp în care a cucerit două titluri de campioană, în 1992 și 1993. Din acea echipă făceau parte printre alții, Ghiță Mureșan, Mircea Cristescu, Marcel Țenter, dar și Mihai Sinevici. Ultimul a reușit în această  lună o performanță notabilă ca antrenor, în Canada. Emigrat împreună cu familia la finalul anilor ’90, Sinevici a profesat în ultimii 15 ani la Liceul Forest Hill și este antrenor la clubul Silver Knights. Cu echipele liceului, fostul baschetbalist a reușit șapte finale, atât la basceht cât și la fotbal și a fost antrenor la tabăra organizată de Kyle Lowry, unul dintre starurile din NBA. În plus, din echipa ce a câștigat în această lună titlul provinciei Ontario la baschet feminin U17 face parte și fiica sa, Carina.

Mihai Sinevici nu a uitat unde a obținut cele mai mari performanțe ca sportiv și a vorbit despre mândria de a fi campion, chiar în anul Centenraului Universității Cluj. “Sunt foarte mândru de toate aceste realizări şi gândul îmi zboară la România, la baschetul pe care l-am învăţat acolo, la foştii mei antrenori, la Universitatea Cluj, care împlineşte 100 de ani în 2019.

Le mulţumesc tuturor antrenorilor mei de la care am furat meserie, tuturor colegilor şi adversarilor mei, care m-au ajutat şi m-au împins să devin mai bun. Sunt deosebit de mândru de faptul că aceste satisfacţii personale au avut loc tocmai în anul centenar al Universităţii Cluj şi sper ca în septembrie, când va fi gala aniversară, liceul să-mi dea învoire să particip şi eu la festivităţi”, a spus Sinevici pentru news.ro.

Comenteaza