Şumudică, înaintea duelului cu Young Boys: "Veți vedea un CFR care își va vinde foarte scump pielea"

Şumudică, înaintea duelului cu Young Boys: "Veți vedea un CFR care își va vinde foarte scump pielea"
| Foto: Facebook CFR Cluj

CFR Cluj luptă în deplasarea de la Berna pentru un loc în play-off-ul Champions League contra elvețienilor de la Young Boys, marți, de la ora 21:30. Antrenorul "feroviarilor" spune că vrea să vadă niște "eroi" pe teren la meciul din Elveţia. 

Marius Șumudică a subliniat în conferinţa de presă importanța acestui duel atât pentru echipa sa, cât și pentru elvețieni. Antrenorul lui CFR Cluj a lăsat de înțeles că nu își dorește să ajungă din nou la loviturile de departajare și spune că vrea să vadă niște "eroi" pe teren la meciul de la Berna.

"Mâine, pornim de la 0-0, 90 de minute, 120, poate lovituri de departajare. Trebuie să fim precauți, n-am venit să mă baricadez, să bag autobaza în poartă. Vom pregăti jocul să le punem și noi probleme. Consider că ei au un plus jucând această finală acasă plus prelungirile, dacă pot exista. Sunt avantajați și șansele sunt undeva la 60-40 pentru ei.

E o loterie la penalty. Am pierdut două trofee, la Astra și CFR. Acolo contează mentalul jucătorilor, un pic de noroc, ziua portarului. Te poți lega de mai mulți factori la acest gen de calificare. Eu îmi doresc să facem un joc bun, să luptăm până la ultima picătură de sudoare, să dăm tot ce avem mai bun.

Cred că veți vedea un CFR care își va vinde foarte scump pielea. Are o foarte însemnătate... de cât timp o echipă n-a mai ajuns în play-off de Champions League? Sunt bucuros că am venit cu această șansă aici. Suntem la un singur joc de a îndeplini un obiectiv destul de măreț", a spus Șumudică, la conferința de presă.

Antrenorul campioanei a vorbit și despre suprafața de joc sintetică de la Berna, care poate constitui un dezavantaj pentru CFR Cluj.

"E clar că suprafața de joc nu ne avantajează. Aici, dacă faci zi de zi antrenament, gazonul nu se rupe. Noi, dacă ne-am antrena zi de zi pe gazonul nostru natural de la Cluj, am distruge terenul. Ei sunt avantajați din punctul ăsta de vedere, clar. Cunosc gazonul, joacă acasă, e o altă viteză de joc. Din câte știu, pun apă foarte multă pe sintetic să meargă mingea foarte repede. Ei sunt o echipă de viteză, dar avem și noi armele noastre. Încercăm să-i blocăm și să-i surprindem.

Sperăm să avem ocazia de a face mai multe decât am făcut la Cluj. (...) Mâine, sper să vedeți niște eroi. Le-am spus că la fotbal n-a murit nimeni din cauza efortului. Dacă va trebui să folosim măștile de oxigen să le dăm oxigen, vom face și asta pentru a avea capul sus și de a fi mândri de ce au realizat. Ei au o cotă de piață dublă față de noi și cu o echipă mult mai bine cotată nu numai datorită țării și a... știți foarte bine unde se află sediile forurilor. Nu vreau să intru în detalii. Sper ca totul să se decidă pe teren", a mai spus Șumudică.

Comenteaza