UEFA Nations League. Olanda – Anglia, finala din semifinale

UEFA Nations League. Olanda – Anglia, finala din semifinale
| Foto: facebook.com/UEFANationsLeague

Cele două forțe ale fotbalului continental se vor duela pentru un loc în ultimul act al competiției, unde vor da peste Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

După victoria lusitanilor de aseară, 3-1, adusă de golurile atacantului de la Juventus, azi se luptă două dintre echipele naționale ale momentului. După ani la rând fără succes, ambele formații vin după un 2018 foarte bun. Anglia a încheiat pe locul al patrulea Campioantul Mondial, în timp ce noua generație a Olandei a reușit să revină în elită, prin rezultatele obținut în grupele din Liga Națiunilor.

Cu o echipă tânără, condusă de pe bancă de legenda Ronald Koeman, “Portocala mecanică” a încântat prin jocul prestat în toamna anului trecut. După ce au ratat calificarea la ultimele două turnee finale, olandezii par pregătiți să pună mână pe trofeul Ligii Națiunilor. Cu o echipă formată pe scheletul lui Ajax, dar și cu noii câștigăori ai Ligii Campionilor, Van Dijk și Wijnladum, Olanda a revenit printre cele mai importante formații de pe continent. Viteza și tehnica lui Depay, precum și abilitatea de a pasa a lui Frenkie de Jong le vor pune probleme serioase englezilor.

După o prestație remarcabilă la Campionatul Mondial și după ce a defilat în Grupa de Nations League, Anglia începe semifinalele competiție cu o echipă și mai tânără. Deși golgheterul Harry Kane și căpitanul lui Liverpool, Jordan Henderson sunt incerți, englezii mizează pe exuberanța unor fotbaliști precum Rice sau Sancho. Cuplul de fundași centrali format din Stones și Maguire este unul sudat și poate reprezenta un atuu pentru britanici.

Echipe probabile:

Olanda: Cillessen - Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind - De Roon, F. de Jong, Wijnaldum - Promes, Depay, Babel

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Chilwell - Henderson, Rice, Barkley - Sancho, Rashford, Sterling

A doua partidă din semifinalele Ligii Națiunilor se va disputa de la ora 21:45.

Comenteaza