UEFA Champions League. Liverpool încearcă imposibilul împotriva Barcelonei

UEFA Champions League. Liverpool încearcă imposibilul împotriva Barcelonei
| Foto: facebook.com/ChampionsLeague

Cel mai important duel din semifinale este pe cale să își afle câștigătoarea, chiar dacă spaniolii sunt favoriți după victoria din tur, scor 3-0.

După ce partida tur a fost decisă de geniul lui Messi, care a înscris de două ori în finalul jocului, în returul din Anglia factorul decisiv ar putea fi publicul. Liverpool se bazează pe suportul fanilor, care pot produce o atmosferă ce le pune deseori probleme oaspeților. În plus, echipa lui Jurgen Klopp este o formație recunoscută pentru spiritul de luptă și forța de a reveni în cele mai grele momente. Din păcate pentru formația engleză, “Cormoranii” nu se vor putea baza de doi dintre cei trei fotbaliști care compun tripleta ofensivă, Mohamed Salah și Roberto Firmino. În plus, mijlocașul Keita va fi și el absent, astfel încât tehnicianul german va avea serioase dificultăți în a propune o formație care să întoarcă rezultatul din tur.

Avantajul Barcelonei vine din faptul că joacă fără presiune în La Liga, acolo unde a câștgat deja titlul. În partida de la finalul săptămânii, Ernesto Valverde a odihnit mai mulți titulari, iar catalanii au fost învinși cu 2-0 de Celta Vigo, formație amenințată cu retrogradarea. Mai mult echipa blau-grana nu se va putea baza pe Dembele, care aducea un plus de prospețime și de viteză de pe bancă. Totuși, ca la oricare partidă în care se află în teren, Lionel Messi reprezintă principalul atuu al Barcelonei.

Echipe probabile:

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Milner, Fabinho, Wijnaldum – Shaqiri, Origi, Mane

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Sergi Roberto, Rakitic, Busquets, Vidal – Suarez, Messi

Partida se va disputa de la ora 22:00 și va fi transmisă de Telekom Sport 1, Digisport 1 și Look Plus.

Comenteaza