UBB salută performanța Universităţii Cluj de a se califica în finala Cupei României: "Să cântăm împreună Imnul «U», care ne leagă în valori și viziune"

UBB salută performanța Universităţii Cluj de a se califica în finala Cupei României: "Să cântăm împreună Imnul «U», care ne leagă în valori și viziune"

Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca a salutat performanța echipei de fotbal FC Universitatea Cluj ("U" Cluj) de a se califica în finala Cupei României şi a amintit legătura dintre universitate şi clubul sportiv, care împărtăşesc valori comune.

Istoria Clubului Sportiv „U” (Clubul Sportiv Universitatea Cluj) și a Echipei de fotbal „U” (F.C. Universitatea Cluj) începe în cadrul universității românești – Universitatea din Cluj fondată în 1919 -, al cărei succesor este astăzi UBB. Așadar, susținerea noastră este complexă și necondiționată (cu limitarea dată doar de resurse și de statutul juridic), sigur alături de implicarea majoră și determinantă a Primăriei orașului și a contribuția importantă a celorlalte universități publice clujene, precum și a Consiliului Județean.

Prin Tradiție și Excelență, UBB generează de la 1581 Cultură-Știință-Inovație. Iar sportul este un fenomen transversal, fundamental pentru UBB, devenind cultură (chiar de masă) și bazându-se pe știință și inovație. „U” este sportul născut din mișcarea universitară clujeană, pentru care UBB înseamnă „Alma Mater”, dar UBB, ca o universitate clujeană majoră a țării, susține prin mijloace proprii în general sportul clujean (și nu numai) de calitate.

„Reiau ca îndemn mesajul care definește pentru mine astăzi spiritul „U”, mesaj modern, care construiește pe îndemnul clasic, de început, al rectorului Universității din Cluj, Iuliu Hațieganu: “Scopul nostru este de a crea oameni sănătoși, dar când se poate și campioni. Și armonie, dar când se poate și record. Și victorie personală, alături de victoria națiunii. Nu ură, ci camaraderie. Nu speculă, ci jertfă. Așadar, da, în primul rând caractere, care însă să tindă mereu, rațional, fără obsesie și cu plăcerea drumului, spre statutul de campioni!” - rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Iar pentru finală – indiferent de rezultat - să cântăm împreună Imnul “U”, care ne leagă în valori și viziune, devenind un exemplu pentru un sport cu cultură și ținută universitară https://www.youtube.com/watch?v=qq5zpMU2WcY

Imnul “U”

Slavă ție, studenție,
Să ne fii mereu un scut.
Numai datorită ție
Universitatea s-a născut
Noi avem acum un nume
Cel mai frumos de pe pământ,
Să-l cinstim cum se cuvine
Fiindcă “U” e un nume sfânt.
E simbolul tinereții
Și al iubirii pe pământ.
“Haide U” e imnul nostru
Să răsune pe pământ.
Alb și negru-i, steagul nostru
Ce-l vom înălța spre cer.
“Haide U” e imnul nostru
Să răsune-n depărtări.
Am jurat să fim alături
De echipa ce-o iubim,
Niciodată imnul nostru
Nu va pieri cât trăim.

Comenteaza