UBB Cluj merge la Campionatul European de Fotbal Universitar fără patru titulari

UBB Cluj merge la Campionatul European de Fotbal Universitar fără patru titulari
Echipa de fotbal a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) va fi lipsită, la turneul european de la Zagreb, care începe saptămana viitoare, de aportul a patru jucători importanţi, toţi foşti la "U": Crişan, Greu, Boboc şi Calcan.

Campionatul European de Fotbal Universitar va aduna la start nu mai puţin de 16 participante şi se va desfăşura pe parcursul a şapte zile. Germania, Spania şi Croatia au trimis câte două echipe fiecare, iar restul ţărilor calificate, câte una. De asemenea, turneul va avea şi o competiţie feminină, cu 12 echipe înscrise.

"Echipa UBB pleacă spre Zagreb luni dimineaţă. Sperăm să facem o figură cât mai frumoasă. Fotbalul e mereu plin de surprize, aţi văzut şi la Europeanul din Franţa. Turneul de la Zagreb e un fel de Ligă a Campionilor la nivel de fotbal universitar", a declarat antrenorul selecţionatei UBB, Septimiu Ormenişan la finalul amicalului castigat miercuri de trupa sa cu 5-4, contra celor de la Armenopolis Gherla, într-o partidă care a avut loc în Parcul Sportiv "Iuliu Hatieganu".

Studenţii au fost conduşi la pauză cu 1-4, dar au revenit senzaţional în reprezia a doua, pe care au terminat-o cu un avantaj de un gol pe tabelă: 5-4. Pentru UBB au marcat Medrea ( de la „U" Cluj), Alex Pop (Unirea Jucu) - o dublă, Ionaşcu (FC Zalău) şi Claudiu Rogozan (Unirea Dej).

Claudiu RogozanLa finalul disputei, Claudiu Rogozan, unul dintre marcatori, a declarat că studenţii aşteaptă cu nerăbdare meciurile de la Campionatul European. „Suntem fericiţi că am încheiat victorioşi, nu a fost un meci uşor, dar ne bucurăm că am reuşit să întoarcem scorul. Acum aşteptăm turneul de la Zagreb", a afirmat mijlocaşul în vârstă de 24 ani, aflat sub contract cu Unirea Dej, dar care în CV şi meciuri în Liga 1, pe când se afla la Gloria Bistriţa.

Echipa Universităţii "Babeş-Bolyai" va deplasa la Campionatul European de Fotbal Universitar de la Zagreb un lot de 16 de jucători, cei mai multi dintre ei provenind de la Universitatea Cluj, dar şi de la cluburi precum Unirea Jucu, FC Zalău sau Unirea Dej.

"Înca nu ne ştim adversarele, tragerea la sorţi va fi organizată acolo, dar sunt echipe foarte bune: Bochum, Braga şi chiar Istanbul", a explicat tehnicianul clujenilor.

Din lotul care va merge în Croaţia lipsesc o serie de jucător importanţi, care au pus umărul la câştigarea titlului naţional. Coordonatorul echipei de fotbal, Cosmin Irimieş, directorul general adjunct al UBB, a explicat situaţia.

"Din păcate, lipsesc patru piese de bază, toţi foşti jucători ai lui "U" Cluj: Crişan, Greu, Boboc şi Calcan. Încă nu am gasit intelegere la actualele lor echipe pentru a-i lăsa să vină la Zagreb. Din păcate, nu toţi conducătorii de club din România ştiu ce înseamnă o competiţie universitară, un turneu final european, nu toţi înţeleg spiritul universitar şi că cel puţin la fel de important pentru un jucător de fotbal este şi scoala, şi modul de formare. Este supărător că trebuie să duci muncă de lămurire cu mulţi aşa zişi manageri sau antrenori să le explici că a fi student pentru un jucător de fotbal este o mândrie şi că este un plus de imagine pentru clubul lor. Este o şansă cu care te întâlneşti, poate, o dată în viaţă, să-ţi reprezinţi ţara la un turneu final european, iar tu, ca echipă, să nu-ţi laşi jucătorul să lipsească o săptămână la o asemenea competiţie, la un asemenea eveniment, înseamna ori nepricepere, ori rea-voinţă. Oricum, ţin să le mulţumesc jucătorilor, formează un grup foarte unit, iar acest lucru este foarte important în orice echipă", a precizat Irimieş.

Iată cele 16 echipe care se vor lupta, începând de marţi, 12 iulie, pentru trofeul continental la fotbal universitar:

Universitatea Klagenfurt (Austria), Universitatea J.J. Strossmayera Osijek si Universitatea Zagreb (ambele din Croaţia), Universitatea Jyvaskyla (Finlanda), Universitatea Montpellier (Franţa), Universitatea Bochum şi Universitatea Wurzburg (ambele din Germania), Erasmus University Rotterdam (Olanda), Sogn og Fjordane University College (Norvegia), Universitatea Minho (Portugalia), Universitatea "Babeş-Bolyai" (România), Kuban State University (Rusia), Camilo Jose Cela University şi Universitatea Almeria (ambele din Spania), Universitatea Lausanne (Elvetia) şi Universitatea Anadolu (Turcia).

Lotul UBB pentru Campionatul European Universitar:

  • Răzvan Alexandru Vaida
  • Vasile Andrei Iura
  • Horaţiu Aurelian Popa
  • Mihai Radu Kereki
  • Kis Roland Sandor
  • Cristian Tăbărţă
  • Marius Ionescu
  • Constantin Viorel Ionaşcu
  • Adrian Claudiu Rogozan
  • Vlad Crăciun Vălean
  • Silviu Andrei Vasilichi
  • Răzvan Cristian Muntean
  • Nicolae Bogdan Cristea
  • Darius Hâmpea
  • Alexandru Darius Pop
  • Marian Alexandru Medrea
Comenteaza