“U” vrea să speculeze gafa lui Becali

“U” vrea să speculeze gafa lui Becali
Aflat în stare de suspendare pentru trei luni, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a mers în vestiarul echipei sale la pauza meciului cu “U” Cluj, de luni, pentru a da indicaţii tactice, lucru interzis de regulamentul Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Preşedintele Universităţii, Anton Doboş, spune că se gândeşte să depună memoriu împotriva lui Becali, dacă echipa sa va avea de câştigat de pe urma acestei acţiuni.

La finalul meciului de luni seara, dintre Steaua şi “U” Cluj, scor 4-0, finanţatorul bucureştenilor, Gigi Becali, a declarat, cu seninătate, că în timpul pauzei a dat o fugă până la vestiar pentru a le cere fotbaliştilor lui Marius Lăcătuş să rămână concentraţi la joc.

El a explicat pentru sport.ro, cu lux de amănunte, ce le-a transmis lui Dică şi compania. Finanţatorul a mai dezvăluit că e prima dată când recurge la un astfel de gest. “Era 1-0 pentru noi şi m-am dus pentru prima oară la echipă în vestiar, în timpul unui meci.

Imi era teamă că ne dau un gol şi nu mai puteam să ţinem avantajul pe care îl avem. Şi s-a simţit imediat efectul, s-a văzut în jocul lui Dică. Le-am zis: «Marcaţi al doilea gol şi după aia puteţi să faceţi spectacol», şi aşa l-au marcat pe al doilea. Până la final au marcat patru goluri”, a declarat Becali la Sport.ro.

 

“Dacă avem de câştigat, depunem memoriu”

 

Preşedintele Universităţii, Anton Doboş, ne-a declarat că analizează posibilitatea de a sesiza comisiile Federaţiei Române de Fotbal cu privire la gestul finanţatorului Stelei, aflat în stare de suspendare.

 “O să vedem dacă depunem memoriu. Nu ştiu dacă l-a văzut cineva intrând sau ieşind din vestiar. Dacă avem ceva de câştigat, atunci depunem memoriu. O să consultăm regulamentul, iar apoi ne vom decide”, a spus Doboş. Acesta a mai specificat că va lua o decizie în următoarele zile. Contactat telefonic, Patriţiu Abrudan, vicepreşedintele FRF, ne-a declarat şi el că va studia cu atenţie regulamentele pentru a şti cu exactitate unde se încadrează gestul lui Becali.

“Am înţeles că s-au mai întâmplat cazuri cu preşedinţi sau oficiali suspendaţi care au intrat în vestiar în ultimele etape. Până acum îşi vedeau de treabă. Mai dădeau câte o declaraţie, dar nu intrau în vestiar. în regulament este stipulat clar faptul că o persoană aflată în stare de suspendare n-are voie să intre în contact cu jucătorii, antrenorii sau arbitrii în timpul meciului.

E clar o încălcare a regulamentului, însă nu ştim unde să o încadrăm. Nu ştiu ce riscă Steaua într-o astfel de situaţie. Doar comisiile abilitate pot da un verdict”, a comentat pentru ZIUA de Cluj vicepreşedintele FRF, Patriţiu Abrudan.

 

Nemeritat

 

Evoluţia Universităţii în Ghencea a fost lăudată de stelişti. Atât antrenorul Marius Lăcătuş, cât şi fundaşul Sorin Ghionea au apreciat jocul elevilor lui Alpar Meszaros. Mai mult, primul a şi recunoscut că rezultatul este nedrept. “Nu ne-am temut niciodată de nici un adversar pentru că doar îi respectăm. Universitatea Cluj a prestat un joc bun, nu merită locul pe care se află, are jucători de valoare şi poate pune probleme oricărei echipe”, a spus antrenorul Stelei, completat de Ghionea: “A fost un meci foarte greu. «U» s-a dăruit exemplar”.

Tehnicianul clujenilor, Alpar Meszaros, a spus şi el că echipa sa a practicat un joc bun, dar a plătit tribut ocaziilor ratate la scorul de 0-1. “Ne pare rău de suporteri, care au bătut atâta drum. Pentru mine e important meciul din etapa viitoare, cu Gloria Buzău. în astfel de partide se vede valoarea jucătorilor. Noi am jucat de la egal la egal cu Steaua. 4-0 e un scor usturător pentru noi, diferenţa a fost prea mare”, a spus şi antrenorul echipei de pe “Ion Moina”.

Lotul clujenilor a ajuns în cursul dimineţii de ieri la Cluj, cu trenul, iar de azi va începe pregătirea meciului de duminică, ora 17.00, cu Gloria Buzău.

 

 

Doboş: “Şanse infime”

 

Preşedintele Universităţii, Anton Doboş, s-a declarat circumspect în ceea ce priveşte şansele echipei sale de a evita matineul. El a spus că, în urma eşecului cu Steaua, “U” are nevoie de cinci victorii din tot atâtea etape rămase din acest campionat. “Şansele de a ne menţine în Liga I au fost şi au rămas mici.

Scorul de la Bucureşti a fost prea sever. Numai cineva care n-a văzut meciul poate spune că Steaua a făcut spectacol şi a defilat pe teren. Cred că am avut mai multe ocazii ca CFR-ul, dar degeaba… Acum trebuie să câştigăm toate meciurile rămase”, a afirmat Doboş.

Comenteaza