”U” Cluj profită de problemele de la Gaz Metan. Ioan Filip revine alături de “studenți”

”U” Cluj profită de problemele de la Gaz Metan. Ioan Filip revine alături de “studenți”
| Foto: FC Universitatea Cluj

După jumătate de an petrecută în Liga 1, experimentatul mijlocaș se întoarce la Cluj-Napoca.

FC Universitatea Cluj continuă seria transferurilor din această iarnă. Cel mai nou nume care se alătură lotului condus de Erik Lincar este Ioan Filip, mijlocaș ce revine la ”U” după jumătate de an în care a evoluat în Liga 1 la Gaz Metan Mediaș.

Mijlocașul defensiv bihorean a fost crescut de Centrul de Copii și Juniori de la Bihor Oradea, echipa pentru care a debutat în fotbalul mare în anul 2005.

Și-a petrecut patru ani la Oțelul Galați (96 de meciuri și 5 goluri), formație alături de care a atins cele mai mari performanțe ale carierei între 2010 și 2014, prin câștigarea titlului în Liga 1 și prin participarea în UEFA Champions League, într-o grupă din care au mai făcut parte Manchester United, Benfica Lisabona și FC Basel.

A trecut în tabăra celor de la Petrolul Ploiești (28 de meciuri) la începutul sezonului 2014-2015, după care a fost transferat de Viitorul Constanța (43 de meciuri și un gol). Pentru echipa lui Gheorghe Hagi, acesta a fost om de bază în sezonul cuceririi titlul de campioană. El a fost atunci integralist în 23 de meciuri din sezonul regulat și în șapte jocuri din cele 10 etape de play-off.

După o experiență întinsă pe doi ani în Ungaria la Debrecen (51 de meciuri), acesta a fost transferat de cei de la Dinamo București (43 de meciuri și un gol). Pentru „câinii roșii” a fost titular în 27 de meciuri din sezonul recent încheiat.

La începutul sezonului 2020 – 2021, Ioan Filip semna cu ”U”. În acel an, mijlocașul central a fost unul dintre cei mai constanți jucători ai Universității, cu 19 meciuri, două goluri și două pase decisive.

Pe parcursul turului de campionat, Filip a îmbrăcat tricoul celor de la Gaz Metan Mediaș. A fost integralist în 14 dintre cele 23 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul medieșenilor. În această perioadă a marcat două goluri, cel mai recent în partida de sâmbătă, cu CFR Cluj.

Comenteaza