"U" Cluj a bifat al doilea transfer al iernii. Un fundaș central din Liga 1 se alătură "studenților"

"U" Cluj  a bifat al doilea transfer al iernii. Un fundaș central din Liga 1 se alătură "studenților"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Erik Lincar a ajuns la un acord cu un stopper în vârstă de 29 de ani, care ultima dată a evoluat pentru UTA. 

Originar din Alba Iulia, Florin Ilie a fost crescut de echipa locală Unirea Alba Iulia între 2000 și 2010, însă debutul său la nivel de profesioniști a venit în sezonul 2011 – 2012 al ligii secunde sub culorile clubului Politehnica Timișoara (28 de meciuri și un gol).

În sezonul următor, fundașul central a făcut pasul spre Liga 1, semnând cu formația Concordia Chiajna. Primul sezon la cel mai înalt nivel din România a venit cu prestații bune, bifând 16 meciuri și trei goluri.

După două experiențe la Corona Brașov și Gaz Metan Mediaș, a ajuns la Baia Mare (36 de meciuri și trei goluri). A revenit în Liga 1 la jumătatea sezonului 2016 – 2017, când a fost transferat de Pandurii Târgu Jiu (15 meciuri și un gol).

La începutul sezonului 2019 – 2020, Florin Ilie a ajuns la UTA Arad. Cu 28 de meciuri și un gol marcat, a avut o contribuție masivă la promovarea echipei în Liga 1. În următorul an a fost titular pe postul de fundaș central (21 de meciuri și un gol), clasându-se pe poziția a opta alături de arădeni în ierarhia finală a primei ligi.

La nivel de echipă națională, noul jucător al Universității a strâns selecții pentru naționalele de juniori U17, U19 și U21 ale României.

Comenteaza