U-BT, la un pas de calificarea în faza următoare a Basketball Champions League: “Trebuie să luptăm pentru fiecare posesie”

U-BT, la un pas de calificarea în faza următoare a Basketball Champions League: “Trebuie să luptăm pentru fiecare posesie”
| Foto: championsleague.basketball

Echipa clujeană se va duela cu turcii de la Darussafaka, în ultimul meci al Grupei G din competiția continentală.

Cu patru victorii în primele cinci partide din grupă, U-BT are șansa de a se califica de pe primul loc în Top 16. Totuși, “studenții” au nevoie de un succes la Istanbul contra celor de la Darussafaka, sau de o victorie a italienilor de la Happy Casa Brindisi în duelul cu Hapoel Holon, în cazul în care clujenii vor fi învinși în Turcia.

Chiar dacă în partida tur elevii lui Mihai Silvășan s-au impus cu 66-60, antrenorul își dorește ca jucătorii săi să fie concentrați împotriva unei formații pe care o consideră de top.

“Un meci extrem de important pentru noi. Ne-am pus într-o situație favorabilă, lucrurile se află în mâinile noastre. Dacă facem un meci bun și câștigăm avem calificarea asigurată, asta e obiectivul. Va fi extrem de greu pentru că sunt o echipă bună, locul 4 în Turcia, își doresc să câștige.

Trebuie să facem un meci foarte bun ca să câștigăm. Sper sa fim 100% apți din punct de vedere fizic și mental. Trebuie să luptăm pentru fiecare posesie, astfel încât să ne dăm șanse de a învinge.

Îmi doream să ne află în această poziție. E ușor să visezi, însă nu am abordat așa problema. Am luat-o pas cu pas din calificări și ne-am dorit să intrăm bine la fiecare meci. Așa se va întâmpla și acum și va trebuie să fim concentrați la fiecare posesie.

Suntem la jumătatea sezonului, mai este mult până departe, încă nu am câștigat nimic și nu suntem calificați încă. Lucrurile arată bine, însă trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ.

Darussafaka are multe arme, au jucători turci de națională, iar străinii au ani buni în campionatele puternice ale Europei. Nu mă uit prea mult la faptul că au pierdut ultimul meci, poate fi o motivație în plus pentru ei”, a spus Mihai Silvășan.

La rândul său, Brandon Brown a prefațat partida. “Îl privim ca pe orice alt meci din Basketball Champions League. Suntem concentrați, este o mare oportunitate pentru noi să creștem ca echipă și să îndeplinim unul dintre obiective.

Toți știm cât de important e acest meci, știm că este un maraton și mai avem multe de făcut. Știm că va fi o luptă contra unei echipe bune, însă suntem pregătiți”, a declarat baschetbalistul american.

Partida dintre U-BT și Darussafaka se va disputa miercuri, 22 decembrie, de la 19:00.

Comenteaza