„U” BT Cluj, victorie la limită împotriva celor de la Dinamo

„U” BT Cluj, victorie la limită împotriva celor de la Dinamo
| Foto: u-bt.ro

Formația clujeană s-a impus în deplasare cu scorul de 72-68, în primul sfert de finală al Cupei României, după o partidă neașteptat de echilibrată.

U-Banca Transilvania a avut parte de un duel dificil în prima partidă a seriei din sferturile Cupei României cu Dinamo București. Baschetbaliștii noștri vor începe încleștarea de joi cu un avantaj de patru puncte. A fost 72-68 în favoarea trupei pregătite de Mihai Silvășan.

Partida s-a desfășurat imediat după Crăciun, iar jucătorii celor de la „U” abia s-au întors în țară după succesul istoric din Turcia, în Basketball Champions League. Acest lucru a fost vizibil în abordarea adversarului la debutul încleștării. Dinamo a fost motivată să producă o surpriză, iar Andrei Mandache a izbutit 9 puncte în primul sfert. Hogue și Richard au furnizat puncte pentru oaspeți, care au condus la finalul actului inagural cu 13-16. Mai apoi și-a intrat în mână și Luca Colceag, unul dintre jucătorii importanți din meci. Câinii au jucat la fel de combinativ, astfel că la pauză tabela indica 29-29.

Repriza secundă a rămas la fel de echilibrată, până când Dinamo a fost mai eficientă în atac. După o lungă pauză, Andrei Mandache și-a trecut în cont o nouă reușită, 48-44. Baschetbaliștii lui Hristu Șapera au rămas la fel de curajoși, iar Cecil Williams a surprins prin aruncări de la distanță. La mijlocul sfertului decisiv, Patrick Richard a fost vioara întâi a clujenilor. Căpitanul alb-negrilor a distanțat echipa la 59-63, apoi a fost urmat de Ștefan Grasu. Formația ardeleană desprins inclusiv la opt lungimi, dar Alexandru Coconea și Andrei Mandache le-au tăiat elanul. Din nou Patrick Richard a înscris de la mare distanță, așa că U-Banca Transilvania a gestionat mai bine ultimul minut de joc.

„A fost un meci greu, cu siguranță. Am întâlnit un oponent puternic, care a jucat foarte fizic. Este o primă victorie bună pentru noi și sperăm să jucăm mai bine joi. Ne dorim calificarea în Final Four. De asemenea, sper ca fanii să ne susțină și îmi doresc să câștigăm împreună”, a declarat Andrija Stipanović, jucător U-Banca Transilvania.

„A fost o partidă grea. Dinamo a făcut un meci bun, fizic. Nu am reușit să ne facem jocul nostru ofensiv obișnuit. Evident, acest lucru s-a datorat și apărării lor. Cu siguranță se putea mai bine. Am fost mulțumit de apărare, însă și acolo au existat situații în care am lăsat coșuri ușoare. Una peste alta, victoria este victorie, mergem cu un avantaj de patru puncte înaintea meciului de acasă. Scopul nostru este să ne calificăm în Final Four, trebuie să luptăm și să reușim”, a spus Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania.

Tehnicianul celor de la „U” își vedea formația principală favorită înainte meciului.

„Plecăm cu prima șansă, însă sunt meciuri eliminatorii, fiind vorba de un sistem tur-retur. De asemenea, ținând cont de regula din Cupa României, unde sportivii români au un alt rol, lucrurile pot să arate prost pentru noi dacă nu jucăm un baschet de calitate. La fel ca la fiecare meci, scopul nostru este să avem intensitatea potrivită pentru a câștiga. Sper să ne apropiem calificarea în Final Four după acest prim meci de la București, a declarat Silvășan înainte de meci.

 

Comenteaza