U-BT Cluj a luptat până la final, dar a pierdut la Veneția

U-BT Cluj a luptat până la final, dar a pierdut la Veneția
| Foto: euroleaguebasketball.net

Campioana României a fost învinsă din nou de Umana Reyer în EuroCup, scor 95-90.

Jocul de la Veneția a fost unul intens încă de la început, iar clujenii au părut surprinși de ritmul italienilor, care au început cu un parțial de 11-2. Time-out-ul cerut de Mihai Silvășan părea că îi va "resuscita" pe "studenți", dar tot gazdele au controlat jocul. Așadar, după primele 10 minute, Umana Reyer conducea cu 25-17.

Sfertul secund a avut un start asemănător cu precedentul, venețienii având un parțial de 10-2. Campioana României a încercat să crească intensitatea în apărare, însă eficiența italienilor la aruncările de trei puncte a fost de invidiat (63.6%). În schimb, echipa clujeană nu a fost inspirată în ofensivă, iar la pauză gazdele aveau un avantaj considerabil, 49-38.

La ieșirea de la cabine, U-BT Cluj a avut o altă față și a început lupta pentru revenire. Ritmul elevilor lui Mihai Silvășan a fost mult mai bun în ambele faze, iar ecartul s-a redus treptat. Mai mult, "studenții" au reușit să egaleze la 67. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 69-67 în favoarea italienilor.

În cel de-al patrulea sfert jocul a fost de care pe care. Clujenii au preluat în cele din urmă conducerea, grație aruncărilor libere transformate de Leo Meindl. Umana Reyer s-a distanțat din nou, dar campionii României nu au renunțat și au egalat la 80. Cu toate acestea, în urma unui final tensionat, italienii s-au impus cu 95-90.

Cei mai buni marcatori ai echipei clujene au fost Leo Meindl și Andrija Stipanovic (ambii 15 puncte), urmați de Stefan Bircevic și Kasey Shepherd (ambii câte 13 puncte).

Comenteaza