U-BT, calificare la pas în finala Cupei. “Studenții” se vor duela cu CSM Oradea pentru trofeu

U-BT, calificare la pas în finala Cupei. “Studenții” se vor duela cu CSM Oradea pentru trofeu
| Foto: u-bt.ro

Echipa clujeană a câștigat fără emoții duelul cu SCM Timișoara din semifinalele Cupei, scor 88-71 și se va lupta din nou pentru trofeu.

Deși primele minute ale duelului din Sala Sporturilor Horia Demian au fost echilibrate, timișorenii au reușit să treacă în avantaj, grație eficienței de la mare distanță. Totuși, un parțial de 9-0 i-a readus pe clujeni în avantaj, iar scorul după primele 10 minute a fost 32-21.

Sfertul secund le-a aparținut în totalitate baschetbaliștilor de la U-BT. Elevii lui Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan au controlat jocul și i-au ținut la distanță pe bănățeni. Astfel, la pauză, tabela indica 47-31 pentru gazde. La revenirea de la cabine, jocul s-a desfășurat după același scenariu.

“Studenții” au controlat, însă în ultimele minute au avut o cădere inexplicabilă. O serie de greșeli atât în atac, cât și în defensivă a contribuit la revenirea timișorenilor. Cu toate acestea, scorul înaintea ultimelor 10 minute era 68-56. În sfertul decisiv, experiența clujenilor și-a spus cuvântul.

U-BT a păstrat un avantaj constant și a reușit să obțină calificarea în finala Cupei României, scor 88-71. Cei mai buni jucători de la U-BT au fost Kuti (15 puncte, 5 pase decisive), Zganec (13 puncte, 6 recuperări) și Planinic (12 puncte, 5 recuperări).

Comenteaza