U-BT a învins rivala CSM Oradea și a încheiat cu un bilanț perfect sezonul regulat al Ligii Naționale

U-BT a învins rivala CSM Oradea și a încheiat cu un bilanț perfect sezonul regulat al Ligii Naționale
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Campioana României s-a impus în fața vicecampioanei, scor 77-73, după prelungiri, și a terminat fără eșec prima parte a campionatului.

Încă din primele secunde, jocul a fost unul echilibrat. Cele două echipe au mers cap la cap, într-un meci ce nu a avut o intensitate prea mare. Așadar, după primele 10 minute, scorul era egal, 20-20.

Nici în cel de-al doilea sfert, nivelul nu a crescut, însă oaspeții au reușit să se distanțeze. Orădenii au mărit ecartul la 7 puncte, grație lipsei de eficiență a ofensivei clujene. Astfel, la pauză, vicecampioana conducea cu 40-33.

După întoarcerea pe parchet, elevii lui Mihai Silvășan au "turat motoarele" și au forțat revenirea pe tabelă. Ajutați și de public, "studenții" au preluat inițiativa, iar cu 10 minute înainte de final conduceau cu 58-55.

Campioana României a început excelent cel de-al patrulea sfert, cu un parțial de 8-2, iar după 5 minute diferența în favoarea gazdelor era formată din două cifre. Totuși, "studenții" s-au relaxat, iar CSM Oradea a egalat la 70 cu 5 secunde înainte de final și a trimis meciul în prelungiri.

Perioada suplimentară de joc s-a jucat la intensitate maximă, iar U-BT Cluj-Napoca a reușit să se impună cu 77-73 și încheie fără eșec sezonul regulat al Ligii Naționale.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Patrick Richard (19 puncte, 4 recuperări), urmat de Bryce Jones (18 puncte, 3 pase decisive) și Andrija Stipanovic (12 puncte, 10 recuperări). 

Comenteaza