"U" a rămas fără antrenor. Banner al fotbaliştilor în vestiar: "Alături de Papi!"

E oficial: Marius Popescu nu mai este antrenorul Universităţii Cluj. Conducerea clubului şi-a impus punctul de vedere şi va aduce un alt tehnician pe banca "Şepcilor roşii".

Marius Popescu părăseşte banca terhnică a "studenţilor" după cel mai important rezultat din 2015: victorie în deplasare, pe terenul liderului seriei din Liga 2, FCM Baia Mare. Cu "Papi" pe bancă, "U" a strâns 10 puncte în 10 şi se află pe locul 10 în clasament, la cinci puncte de locul 6, care asigură prezenţa în play-off-ul pentru promovarea în Liga 1.

Mai important, însă, Marius Popescu a reuşit să creeze la "U" o echipă formată din tineri, majoritatea promovaţi din pepiniera proprie. "Şepcile roşii" au cea mai scăzută medie de vârstă din Liga 2, mulţi dintre fotbalişti aflându-se în vizorul unor formaţii din primul eşalon: Universitatea Craiova, Steaua sau Dinamo.

Potrivit ultimelor informaţii, nu mai puţin şapte fotbalişti au oferte de transfer, aşa că, cel mai probabil la iarnă, clubul va putea face câteva afaceri bănoase pentru cei care ştiu să obţină profit din astfel de tranzacţii.

Aici se regăsesc şi o parte din motivele pentru care Popescu a fost îndepărtat de la cârma echipei de administratorul judiciar Marieta Anastasescu. De această situaţie nu ar fi străin nici Ioan Mărginean, fostul consilier al patronului Florian Walter, au declarat, pentru ZIUA de CLUJ, surse apropiate clubului.

"Papi" s-a declarat extrem de dezamăgit de decizia şefilor de la "U". "Am fost notificat. Eu nu sunt de acord cu hotărârea lor. Urmează să văd cum abordez decizia clubului. Am refuzat o ofertă în vară, am simţit că trebuie să rămân la Cluj, să ajut. Am acceptat toate condiţiile conducerii. Acum sunt îndepărtat. Rămâne de văzut cum voi proceda", a declarat Marius Popescu, pentru ZIUA de CLUJ.

Miercuri dimineaţă, tehnicianul şi-a luat adio de la jucători, cărora le-a transmis să dea dovadă de profesionism şi să joace pentru culorile alb şi negru indiferent de cine se află pe banca tehnică. De altfel, tinerii fotbalişti ai Universităţii şi-au arătat susţinerea pentru fostul lor antrenor postând pe reţelele sociale o fotografie realizată în vestiar, cu mesajul "Alături de Papi!".

Teja vine cu propriul sponsor!

Cel mai probabil, pe banca lui "U" va fi adus Mihai Teja, care a mai antrenat Universitatea la începutul sezonului trecut, în prima divizie. Tehnicianul a recunoscut negocierile cu Anastasescu: "O echipă, clasată pe locul 10, în Liga 2, doar cu jucători tineri nu e foarte tentantă, dar eu aş veni să ajut. Mie mi-a făcut plăcere să lucrez la Cluj, am întâlnit oameni deosebiţi şi această echipă nu merită să moară, indiferent cine o antrenează", a declarat Teja, pentru liga2.ro.

Salariul său şi al colaboratorilor va fi plătit de un nou sponsor al echipei: "Dacă vin, normal că o să vin cu un sponsor, pentru că situaţia financiară este delicată. Nu vreau să se creadă că aş veni cu un sponsor care să salveze situaţia financiară a echipei, dar cu unul care să suporte cel puţin salariul meu şi al staff-ului", a explicat tehnicianul.

Comenteaza