Turcii au venit fără echipamente, dar au plecat cu puncte. CFR Cluj, eșec la limită cu Sivasspor

Turcii au venit fără echipamente, dar au plecat cu puncte. CFR Cluj, eșec la limită cu Sivasspor
| Foto: digisport.ro

Deși au evoluat în echipamente de joc improvizate, oaspeții din Gruia au reușit să se impună în fața "feroviarilor", scor 1-0. La final, suporterii i-au cerut demisia lui Dan Petrescu.

Cu debutantul Janga printre titulari, campioana României a avut ințiativa încă din primele minute și s-a instalat în jumătatea adversă. Mai mult, "feroviarii" au cerut penalty în minutul 6, după un presupus henț la Ciftci, însă jocul a continuat. Echipa clujeană a avut posesia și în minutele ce au urmat, însă a ajuns greu la poarta lui Vural.

Totuși, după jumătatea reprizei, în urma unui corner, Yeboah a trimis cu capul în bară, iar balonul a ajuns la Muhar care a reluat și el spre poartă de unde Charisis a respins de pe linia porții (25). Clujenii au cerut validarea golului, însă jocul a continuat. Imediat, jocul s-a mutat în celălalt careu, unde Deac l-a faultat pe Angielski, iar centralul a dictat penalty (27).

Gradel, omul de care Petrescu se temea cel mai tare, s-a îndreptat spre balon și l-a învins pe Scuffet (28). CFR Cluj a revenit în ofensivă, însă campioana României a întâmpinat dificultăți serioase în fața apărării oaspeților. Lipsiți de idei și luciditate, "feroviarii" au intrat în dezavantaj la cabine, scor 0-1.

Deși trupa lui Dan Petrescu era cea care avea nevoie de un gol, turcii au început mai bine și puteau chiar majora diferența. La 6 minute de la reluare, Angielski a primit un balon în apropiere porții, însă Yuri a intervenit salvator (51). Campioana a cerut din nou penalty după un contact între Yeboah și un adversar, însă jocul a continuat (55).

Antrenorul formației din Gruia i-a înlocuit pe Petrila și Deac, iar ocaziile au început să apară. Mai întâi Bordeianu putea profita de o ieșire greiștă a portarului advers, însă centrarea sa nu a avut calitate (62). Apoi, Păun a reușit o acțiune în flancul stâng și a centrat bine pentru Janga, însă reluarea celui din urmă a trecut alături (66).

În ultimul sfert de oră, Petrescu a ordonat ofensivă totală, dar tot Sivasspor a fost mai aproape de gol. Angielski a scăpat în două rânduri singur cu Scuffet, mai întâi a trimis pe lângă poartă (81), iar apoi italianul a salvat cu ceva emoții (82).

Vural a respins acrobatic șutul lui Păun din marginea careului (87), iar speranțele "feroviarilor" s-au năruit. Deși în ultimele minute clujenii au pus presiune la poarta oaspeților, rezultatul de la pauză s-a menținut, iar Sivasspor a câștigat cu 1-0. După fluierul final, suporterii au scandat "Demisia!".

Comenteaza