Transylvania Open 2023. Sorana Cîrstea va juca în premieră la turneul de la Cluj-Napoca

Transylvania Open 2023. Sorana Cîrstea va juca în premieră la turneul de la Cluj-Napoca
| Foto: wtatennis.com

Cea mai bine clasată româncă în ierarhia WTA va evolua pentru prima dată în cadrul competiției care se desfășoară în BT Arena.

Este, fără niciun dubiu, unul dintre cele mai bune sezoane din cariera Soranei Cîrstea. E anul în care a depășit borne care, ani la rândul, au părut greu de trecut. Sorana a ajuns, în acest an, în sferturi la Indian Wells și semifinale la Miami în săptămâni consecutive, a câştigat turneul de la Reus (WTA 125K) și a revenit într-un sfert de finală la un Grand Slam pentru prima dată după 14 ani, prin calificarea în ultimele opt la US Open.

Pe lângă aceste rezultate remarcabile, Sorana a mai ajuns în turul trei la Wimbledon, a revenit printre primele 25 de jucătoare ale lumii și a învins, până acum, nouă jucătoare din top 20 WTA: Aryna Sabalenka, Caroline Garcia (de două ori), Belinda Bencic, Jelena Ostapenko, Madison Keys sau Elena Raybakina.

Stilul de joc al Soranei este bazat pe un tenis agresiv în cel mai pur mod posibil. Esența tenisului ei este agresivitatea; va ataca ori de câte ori va avea ocazia, va căuta să-și câștige punctele, nu va ezita niciodată să își asume riscuri.

Pe lângă aceste lovituri plate, Sorana a adăugat și o defensivă suficient de bună care îi permite deseori să câștige partide doar pentru că e puțin mai răbdătoare decât adversara sa.

Desigur, baza jocului său rămâne forța. Loviturile plate, bine accelerate și tendința de a ataca virulent ori de câte ori e posibil sunt elementele jocului Soranei.

După multă răbdare, muncă și decizii inspirate într-un proces de maturizare petrecut chiar sub ochii fanilor, Sorana e în continuare pe scena mare a tenisului, ajungând în fazele finale ale turneelor mari, învingând jucatoare de top și făcând meciuri mari.

În acest sezon, mai mult ca oricând, Sorana a avut momente sclipitoare, a jucat remarcabil și a arătat, în multe partide, ca o jucătoare matură, trecută prin multe, care înțelege tenisul în profunzimea lui.

Faptul că Sorana ajunge la Cluj, pentru prima dată de când există turneul, chiar într-un moment de vârf, atât de important pentru ea și cariera ei e un privilegiu pentru toți cei care vor veni să o vadă jucând.

Sorana e una dintre cele mai longevive jucătoare de top din circuit, a adus multe victorii și zâmbete pentru fanii români, iar acum debutează la turneul de la Cluj chiar în cea mai bună perioadă a sa.

Pentru Sorana, un trofeu la Cluj ar fi o încununare incredibilă a unui sezon fantastic și, în același timp, și o nouă bornă bifată – pentru că un titlu ar ajuta-o să intre, pentru prima dată în carieră, în Top 20 WTA.

Comenteaza