Transylvania Open 2023. Clujeanca Briana Szabo a primit wild card pentru turneul din BT Arena

Transylvania Open 2023. Clujeanca Briana Szabo a primit wild card pentru turneul din BT Arena
| Foto: facebook.com/TransylvaniaOpen

Organizatorii competiției au anunțat că tânăra jucătoare va evolua în calificările turneului WTA 250.

Pentru al treilea an consecutiv, Briana Szabo (944 WTA) va evolua la Transylvania Open. Aflată între primele 1000 de jucătoare ale lumii, tânăra sportivă clujeancă, legitimată la Winners Sports Club, beneficiază de abandonul britanicei Francesca Jones.

"Ne bucurăm că am reușit să aducem, din nou, pe tabloul de calificări pe Briana Szabo, jucătoarea Winners Sports Club. Intrarea ei în calificări se datorează retragerii jucătoarei britanice Francesca Jones, care primise un Wild Card din partea partenerului Octagon, ceea ce ne-a permis să preluăm noi acest Wild Card.

Ne-am făcut un obiectiv din a oferi sportivelor românce șansa de a juca la cel mai mare turneu din România. De altfel e important și pentru publicul român care abia așteaptă să le vadă pe fetele noastre acasă, să le încurajeze. Și anul acesta, vom avea sala plină, pentru că intrarea în calificări este liberă, suntem aproape sold out în ambele zile de calificări", a declarat Patrick Ciorcilă, directorul turneului. 

Organizatorii au făcut eforturi pentru a promova cât mai mult sportivele autohtone, iar aproape toate tenismenele romance din clasamentul WTA sunt prezente la turneu: Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Patricia Țig, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, Miriam Bulgaru, Mara Gae, Irina Bara, excusiv la dublu Monica Niculescu. 

În 2022, Transylvania Open a fost votat de către jucătoare cel mai bun turneu WTA250 din circuit. Ediția din 2023 se dispută în perioada 14-22 octombrie în BT Arena din Cluj-Napoca. Primele două zile sunt rezervate calificărilor, urmând ca duelurile de pe tabloul principal să înceapă în 16 octombrie. Biletele pot fi achiziționate de AICI.

Comenteaza