Transylvania Open 2023. Ana Bogdan revine la turneul de la Cluj și speră la primul titlu WTA 250 al carierei

Transylvania Open 2023. Ana Bogdan revine la turneul de la Cluj și speră la primul titlu WTA 250 al carierei
| Foto: Transylvania Open

Jucătoarea aflată pe locul 72 mondial a câștigat două turnee în 2023 și are ca obiectiv un al treilea în BT Arena.

Sezonul Anei Bogdan nu e cu mult diferit de cel de anul trecut: s-a menținut în Top 50 o bună perioadă, a legat victorii importante și a bifat alte două titluri la Iași și Palermo (ambele, în turnee WTA 125K). În turneele mari, cea mai notabilă realizare din acest an este calificarea în turul trei la Wimbledon, acesta fiind și cel mai bun rezultat al ei în turneele de Grand Slam.

Ana joacă un tenis echilibrat și foarte rotund, cu multe nuanțe de counterpuncher: stă foarte bine în raliurile de pe linia de fund, nu atacă întotdeauna, dar răspunde fără ezitări ritmului, e capabilă să joace foarte îngrijit, dar poate risca și juca agresiv, atunci când se simte încolțită. Lovitura ei, marcă înregistrată, e reverul, atât cel în lung de linie, cât mai ales cel în cross scurt.

Acestui tenis compact i-a adăugat, în ultimii ani, mai multă coerență atât în plan ofensiv – atacă mai des, mai aspru – cât și la nivel defensiv – defensiva ei e mult mai stabilă. Iar asta se vede și în rezultate: câștigă meciurile care trebuie câștigate fără mari emoții, avansează spre fazele finale ale turneelor, are ritm și continuitate.

Anul trecut, Ana ajungea la Cluj în postura de cea mai în formă jucătoare prezentă pe tabloul principal – iar acest statut a atârnat cumva suficient de greu încât să o copleșească. Anul acesta e puțin diferit: Ana vine la Cluj neînvinsă, câștigând în urmă cu câteva săptămâni turneul de la Palermo, dar acum presiunea tabloului nu mai e în totalitate asupra ei. Iar asta ar putea să o ajute pentru că atunci când Ana joacă liber și lipsită de stres, tenisul ei poate răni pe oricine.

Obiectivul principal pentru Ana este, și anul acesta, să câștige primul ei turneu WTA. Ar putea folosi toată încrederea adunată în ultimele săptămâni pentru a bifa și această căsuță. E deja obișnuită cu turneul de la Cluj, îi place să joace acasă, în fața propriilor suporteri, mediu în care adesea își ridică mult nivelul. Ana e capabilă, cu siguranță, să repete performanțele din ultima perioadă și la acest turneu.

Comenteaza