Tragedie în familia Universității Cluj. Legenda clubului, Remus Câmpeanu, s-a stins din viață

Tragedie în familia Universității Cluj. Legenda clubului, Remus Câmpeanu, s-a stins din viață

Remus Câmpeanu, simbol al Universității Cluj, a decedat la vârsta de 82 de ani, la doar o săptămână după trecerea în neființă a soției sale.

Anunțul a fost făcut de fiul acestuia, Romulus. "Un Înger s-a ridicat la cer în seara asta. S-a dus după mama mea și soția lui iubită... Dumnezeu să te odihnească și să te aibă în pază, om minunat!". Clubul clujean a transmis un mesaj de condoleanțe. 

"Numele lui Remus Câmpeanu este sinonim cu ceea ce înseamnă FC Universitatea Cluj, cu spiritul și cu principiile acestui club. Și-a dedicat întreaga carieră de jucător lui ”U” între 1960 și 1974, fiind component al echipei ce „a pus șapca pe Cupă” în 1965.

După ce a agățat ghetele în cui, a fost președinte al clubului până în 1989 și a rămas alături de echipă până în ultima clipă. Astăzi, după o viață alături de echipa „studenților”, Remus Câmpeanu s-a înălțat la ceruri. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru ”U”, pentru o viață în alb și negru".

Remus Câmpeanu a jucat ca fundaș stânga la Universitatea Cluj, unde a fost prezent în 328 de partide, evoluând și la echipele Flamura Roșie, Rapid, Știința. A înscris golul cu care "studenții" clujeni au câștigat unicul lor trofeu, Cupa României, după 2-1 cu Dinamo Pitești.

El a fost președinte al Universității Cluj din 1975 până în 1989. În august 2020, a apărut pe gazonul Cluj Arena la prezentarea noului echipament al clubului clujean. Nepotul său, Septimiu Câmpeanu, a jucat și el la Universitatea Cluj. 

Comenteaza