Toni Petrea mai are de muncit. Universitatea Cluj a început sezonul cu o remiză

Toni Petrea mai are de muncit. Universitatea Cluj a început sezonul cu o remiză
| Foto: FC Universitatea Cluj

La primul meci oficial sub comanda noului antrenor, "Șepcile roșii" nu au impresionat și au obținut doar un punct pe terenul Petrolului.

Cu 5 debutanți în primul 11, Universitatea Cluj a început noua stagiune cu un joc de așteptare, gazdele încercând încă din start să se instaleze în jumătatea "studenților". Totuși, elevii lui Toni Petrea aveau să fie cei care au deschis scorul. Nistor a executat surprinzător o lovitură liberă, iar Chipciu a apărut bine în careu și l-a învins pe Zima (14). Ploieștenii au acuzat șocul golului încasat, în timp ce "Șepcile roșii" au meținut un ritm bun.

Cu toate acestea, lipsa unui atacant de careu s-a simțit în multe momente, clujenii au dus cu lejeritate mingi în treimea adversă, însă destinatarul centrărilor era inexistent. După o jumătate de oră de joc, o inexactitate în defensiva oaspeților i-a permis lui Musi să preia în apropierea porții și să îl învingă pe Gorcea cu un șut din întoarcere (30).

Gazdele au continuat să pună presiune până la pauză, iar Doua (34) și Budescu (37) l-au pus și ei la încercat pe portarul Universității, însă Gorcea a fost la post. Răspunsul a venit din gheata lui Popadiuc, care a trimis în bară, în prelungiri. Așadar, scorul primei părți a fost 1-1.

"Studenții" au ieșit lipsiți de energie de la vestiare, iar Petrolul a profitat. Mai întâi, lovitura de cap trimisă de Grozav a șters transversala (49), iar mai apoi Pițian a comis o greșeală uriașă. Fundașul central a comis un henț în careu, deși nu era presat de vreun adversar și centralul a dictat penalty.

Gorcea a intervenit salvator în fața lui Budescu, iar tabela a rămas neschimbată (59). Clujenii au abandonat construcția, iar singurele acțiuni concrete au apărut pe contraatac sau în urma unor erori ale adversarului. Așa a fost și în cazul lui Chipciu, care a scăpat singur spre poartă, dar a trimis în portarul Petrolului (70).

În ultimul sfert de oră, ambele formații au părut mulțumite cu rezultatul de pe tabelă și nu au mai forțat. Astfel, Universitatea Cluj debutează în noul sezon cu o remiză, 1-1 contra Petrolului Ploiești.

Comenteaza