Titlul, din ce în ce mai aproape. CFR Cluj a oferit o demonstrație de forță pe terenul Astrei

Titlul, din ce în ce mai aproape. CFR Cluj a oferit o demonstrație de forță pe terenul Astrei
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campionii au făcut un pas important spre un al doilea trofeu consecutiv în Liga 1, după ce au reușit să învingă la Giurgiu, scor 5-1. 

Pe ploaia de la Giurgiu, CFR Cluj a început puternic partida, iar Manea a lovit bara, cu un șut violent de la mare distanță. Ocazia fundașului anunța ceea ce a urmat să se întâmple. După un sfert de oră de joc, Costache l-a găsit excelent cu o pasă pe Omrani, care a făcut o cursă de la mijlocul terenului și a reușit să deschidă scorul. Cea mai mare ocazie a Astrei a venit în minutul 22, după o neînțelegere între Arlauskis și fundași, dar căpitanul Camora a degajat balonul. Până la finalul reprizei, giurgiuvenii au fost mai activi și au pus presiune în jumătatea oaspeților. Totuși, scorul după primele 45 de minute a fost 1-0.

În ciuda faptului că se aflau la conducere, “feroviarii” au avut un start bun și în actul secund. La cinci minute de la reluare, Costache a șutat periculos, dar a fost anticipat de goalkeeper-ul advers. La faza imediat următoare, Omrani a lovit transversala, cu o lovitură de cap. Presiunea a dat roade în cele din urmă, iar Djokovic a majorat diferența, după o centrare a lui Culio. Argentinianul a fost în centrul atenției și câteva minute mai târziu, când l-a faultat pe Moise în careu, iar arbitrul a dictat penalty. Llullaku a transformat cu un șut sub bară și partida era relansată. Scorul nu a rămas pentru mult timp neschimbat, iar tabela s-a modificat din nou în minutul 73, când Djokovic a reușit dubla. La intrarea în ultimele 10 minute, o acțiune a lui Păun i-a surprins pe giurgiuveni, iar Bejan a trimis în propria poartă. Hoban a închis tabela, cu o execuție superbă, care a dus scorul la 5-1. 

Echipe de start:

Astra Giurgiu: Miguel Santos - Dima, Cestor, Bejan, Radunovic – Biceanu (Zoua ‘63), Moise, Roșu – Gheorghe (Llullaku ‘57), Alibec, Balaure (Begue ‘75)

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Boli, Camora - Djokovic, Bordeianu, Culio (Hoban ‘84) – Deac (Țucudean ‘77), Omrani, Costache (Păun ‘75)

În urma victoriei de la Giurgiu, clujenii au acumulat 47 de puncte și au cinci puncte avans față de FCSB. Pentru “feroviari” urmează partida cu CS U Craiova, de pe propriul teren. Jocul este programat duminică, 12 aprilie, de la ora 21:00.

Comenteaza