Tecău: „Nici 20 de finale nu se compară cu obţinerea titlului la Wimbledon, mi-am îndeplinit un vis”

Tecău: „Nici 20 de finale nu se compară cu obţinerea titlului la Wimbledon, mi-am îndeplinit un vis”
Tenismanul Horia Tecău a declarat, luni, la revenirea în România după ce a câştigat titlul de dublu la Wimbledon, că şi-a îndeplinit un vis şi că nici 20 de finale nu se compară cu obţinerea titlului, el adăugând că îşi doreşte acum să se impună la US Open şi la Turneul Campionilor.

"Sunt extrem de fericit pentru că sâmbătă mi-am îndeplinit un vis. Am mai disputat trei finale acolo, dar vă spun nici 20 de finale nu se compară cu obţinerea titlului. A fost fantastic, am ţinut-o într-o petrecere de când s-a terminat finala şi până acum. Sunt atât de fericit acum încât nu mai am nevoie de nimic. Când am câştigat ultimul punct am simţit că mi s-au înmuiat genunchii, asta pentru că mai fusesem pe acel teren în mai multe rânduri şi ieşisem învins, privindu-i pe alţii cum se bucură. Nu o să uităm acele clipe niciodată (n.r. - de la finalul meciului de sâmbătă). Mă bucur enorm că am reuşit să aduc acest trofeu acasă. Următorul vis pentru mine e să câştig US Open şi Turneul Campionilor. Trebuie să îmi propun altceva acum că am gustat din bucuria câştigării unui titlu de Grand Slam", a spus Tecău.

Horia Tecău a precizat că a simţit că el şi Jean-Julien Rojer se pot impune în proba de dublu de la Wimbledon. "Ştiam că avem un culoar dificil, dar în acelaşi timp am simţit de la început că e anul nostru şi că vom câştiga. Am crezut în noi, ne-am ajutat unul pe celălalt, am fost o adevărată echipă, iar acest lucru cred că a fost decisiv", a explicat tenismanul.

Tecău a menţionat că acum atât el cât şi olandezul Rojer trebuie acum să se concentreze pentru întâlnirile pe care le vor disputa la sfârşitul săptămânii în Cupa Davis. "Ne-am bucurat suficient în acest weekend, dar acum trebuie să ne revenim. Atât eu cât şi Rojer avem meciuri de Cupa Davis şi vrem să ne ajutăm echipele naţionale să câştige. Sper să aducem un punct important sâmbătă la dublu, iar ceilalţi băieţi încă două. Ne aşteaptă un meci dificil, dar sper să îl câştigăm. Oricum, nu se putea să fie mai frumos, să câştig Wimbledonul şi să mă întorc să joc acasă la Constanţa pe terenul pe care am crescut", a adăugat Horia Tecău, făcând referire la faptul că întâlnirea de Cupa Davis România - Slovacia, din turul 2 al Grupei I din Zona Euro/Africană, va avea loc la Constanţa, în perioada 17-19 iulie.

Horia Tecău a spus că o aşteaptă la meciul din Cupa Davis şi pe Simona Halep: "O aşteptăm şi pe Simona la meci, mai ales că şi ea este din Constanţa, aşteptăm pe toată lumea. Simona a şi venit la câteva meciuri la Wimbledon şi ne-a susţinut. Ne-a bucurat prezenţa ei".

Tecău a declarat că el şi Jean-Julien Rojer nu au în prezent antrenor şi încearcă să îşi găsească unul compatibil cu stilul lor de joc. "Vom continua împreună (cu Rojer), încercăm să ne găsim un antrenor compatibil cu stilul nostru de joc. Acum nu avem antrenor, câştigăm, dar ştim că mai e loc de progres în jocul nostru", a menţionat tenismanul.

Horia Tecău a mai afirmat că el şi Florin Mergea se gândesc încă de pe acum la Jocurile Olimpice. "Participarea este o prioritate pentru noi, o să stabilim un program pentru noi astfel încât să fim în cea mai bună formă la Rio", a adăugat Tecău.

Tecău a câştigat, sâmbătă, împreună cu olandezul Jean-Julien Rojer, proba de dublu din cadrul turneului de la Wimbledon, după finala cu cuplul Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia), scor 7-6 (5), 6-4, 6-4. Acesta este primul titlu de dublu masculin la un Grand Slam pentru Tecău. Horia Tecău a mai câştigat un titlu de Grand Slam, însă la dublu mixt, în 2012, la Australian Open. Tecău a mai jucat finala de la Wimbledon în 2010, în 2011 şi în 2012, împreună cu suedezul Robert Lindstedt, ei fiind învinşi de fiecare dată de cuplurile Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), Mike Bryan/Bob Bryan (SUA), respectiv Jonathan Marray/Frederik Nielsen (Marea Britanie/Danemarca). Horia Tecău, în vârstă de 30 de ani, a mai câştigat la Wimbledon în 2002 şi 2003 la juniori, alături de Florin Mergea.

La revenirea în România, luni seară, Horia Tecău a fost întâmpinat la aeroportul Henri Coandă de secretarul de stat din cadrul MTS Carmen Tocală şi de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Comenteaza