Sute de copii din principalele oraşe din ţară, prezenţi la selecţiile naţionale ale programului “Start Campioni la Triatlon”

Sute de copii din principalele oraşe din ţară, prezenţi la selecţiile naţionale ale programului “Start Campioni la Triatlon”
Sute de copii au participat weekendul trecut la programul naţional de selecţie şi pregătire a tinerilor sportivi cu vârsta cuprinsă între 8 şi 12 ani “Start Campioni la Triatlon”, organizat de Federaţia Română de Triatlon (FRT) în principalele oraşe din ţară.

Astfel, în Cluj-Napoca, Bucureşti, Tulcea, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila, Timişoara şi Miercurea Ciuc s-au prezentat la selecţii peste 200 de copii, sportivii din Oradea şi Sfântu Gheorghe urmând să fie selecţionaţi în data de 17 octombrie.

"Mă bucur că proiectul nostru prinde "viaţă"! Federaţia Română de Triatlon este de părere că prin "Start Campioni la Triatlon" va fi începutul corect al dezvoltării acestui sport în România. Şi mai credem că este o bună opţiune de educaţie prin sport atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. Triatlonul este un sport care reuneşte trei discipline - înot, ciclism şi alergare - o competiţie de anduranţă care te pune permanent într-o luptă acerbă cu tine însuţi, dar în acelaşi timp îţi formează şi obişnuinţa de a lucra în echipă", a declarat Adrian Nanulescu, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon.

Prin „Start Campioni la Triarlon" FRT îşi propune să-şi extindă baza de selecţie pentru loturile naţionale de juniori şi cadeţi pentru obţinerea performanţei sportive. Programul va cuprinde, în principal, asigurarea bazei de antrenamente pentru performanţă şi evoluţie sportivă şi participarea la evenimente din calendarul competiţional naţional şi internaţional. 

Programul „Star Campioni la Triatlon" este gratuit, fiind finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin programul Pierre de Coubertin, cu sprijinul sponsorului principal La Fântâna.

Comenteaza