Mai mulți "tricolori" pot atinge borne importante la meciul cu Elveția

Mai mulți "tricolori" pot atinge borne importante la meciul cu Elveția
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Ultimul joc al preliminariilor oferă șansa unor jucători de a-și consolida pozițiile în ierarhia selecțiilor din toate timpurile la prima reprezentativă.

România a obținut deja biletele pentru EURO 2024 în urma victoriei cu 2-1 în fața Israelului, însă meciul de pe teren propriu contra Elveției ar putea aduce echipei naționale și primul loc în Grupa I a preliminariilor.

Pe lângă bucuria calificării alături de suporteri, pentru mai mulți "tricolori", jocul va reprezenta și șansa de a-și consolida pozițiile în ierarhia selecțiilor. Răzvan Marin a bifat cu Israel meciul 51 și i-a depășit pe Ion “Liță” Dumitru și Răzvan Cociș, iar prezența pe teren cu Elveția ar însemna pentru mijlocaș să îi egaleze pe Bogdan Stancu, Alex Maxim și Iulian Filipescu.

Pe de altă parte, Nicolae Stanciu, cu 65 de partide, i-a depășit pe Mircea Lucescu și Costică Ștefănescu și se poate apropia la doar un meci de Cornel Dinu, Gabriel Tamaș și Mirel Rădoi, 67 meciuri fiecare.

În schimb, Ianis Hagi a sărbătorit cu un gol al victoriei meciul cu numărul 30 în echipa națională, fiind acum la egalitate cu Emil Săndoi, Adrian Iencsi, Ovidiu Hoban și Alin Toșca. Dacă va juca cu Elveția, îi va egala pe Florea Dumitrache, Mihai Mocanu ori Gheorghe Mihali.

Nicușor Bancu a ajuns la 33 de partide alături de "tricolori", depășindu-i pe Nicolae Dică, Liviu Ciobotariu, Costin Lazăr și Iosif Petschovschi. Totodată, fundașul de bandă are șansa de a ajunge la egalitate în topul selecțiilor cu Gabi Balint, Ștefan Iovan și Ionel Augustin.

Partida dintre România și Elveția se va disputa marți, 21 noiembrie, de la 21:45.

Comenteaza