Succese pe linie până la finalul campionatului, obiectivul impus lui Enache. “Aștept să fim evaluați, să vedem dacă ne regăsim în proiecte”

Succese pe linie până la finalul campionatului, obiectivul impus lui Enache. “Aștept să fim evaluați, să vedem dacă ne regăsim în proiecte”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Aflat alături de antrenor la prezentarea noii strategii a clubului, managerul general Ovidiu Blag a vorbit n repetate rânduri despre necesitatea de a obține maximum de puncte din cele trei meciuri rămase din actualul sezon.

Venit după o înfrângere surprinzătoare  în fața Ripensiei, Costel Enache a stat alături de noul manager general al Universității Cluj, care a a dezvăluit strategia pentru viitorul apropiat. Printre obiectivele impuse de noii oficiali se află și câștigarea ultimelor trei meciuri din play-out-ul Ligii a 2-a.

Costel Enache a vorbit despre sentimentele care îl încearcă după eșecul de la Timișoara, dar și despre relația pe care o are cu noua conducere și așteptările cu care începe noua colaborare. Cu toate acestea, sosirea lui Ionuț Badea la club pune în dubiu posibilitatea ca actualul tehnician să continue și în sezonul viitor. 

”Cred că ne-am pierdut puțin entuziasmul și emulația din grup odată cu ratarea unui obicetiv important. De aici lucrurile s-au precipitat puțin și îmi asum faptul că nu am știut să ajung la mintea și la sufletul jucătorilor. Foarte mulți din ei cu situația de final de contract, într-o incertitudine individuală, dar aici cred că era datoria noastră să motivăm resursele umae. Starea de spirit se câștigă incredibil de greu, dar se pierde într-o fracțiune de secundă.

Ratarea obiectivului principal a adus puțină dezamăgire în rândurile noastre. Cred că primul meci din play-out a fost unul bun și împreună cu rezultatul au adus o liniște amăgitoare pentru că a fost doar o liniște în care am considerat că ne-am făcut treaba. Am uitat să ne continuăm procesul, am uitat că sportul și principiile din sport au nevoie de consecvență și continuitate.

Am găsit înțelegere, susținere. Când se fac modificări, când se schimbă o viziune, e normal să faci o evaluare. Eu, la fel, aștept să fim evaluați eu și staff-ul meu, să vedem dacă ne regăsim în proiecte. Aș vrea să spun și faptul că sunt foarte legat din punct de vedere al respnosabilității de oamenii care au dat un pas înapoi, Radu Constantea și Daniel Stanciu.

Nu cred că pot fi omul care să rămân cu pieptul în față, iar ei să fie responsabili pentru ce s-a întâmplat în acest an. Eu mă simt foarte responsabil pentru băieții nebuni care merg cu noi prin toată țara, care chiar suferă și pun suflet. Care au înțeles că se poate întâmpla să nu iasă lucrurile și când muncești.

Nicăieri nu m-a simțit atât de apreciat de cei care susțin o echipă și cred că asta e cea mai mare realizare a mea la Cluj. Totuși, clubul nu poate trăi din asta, clubul are nevoie de performanță, de rezultate, de empatie între oamenii care iau decizii și chiar conduc lucrurile”, a declarat Costel Enache.

Comenteaza