“Studenții” speră la trei puncte în duelul cu Pandurii: “Dacă suntem la un nivel de concentrare nu avem cum să nu câștigăm”

“Studenții” speră la trei puncte în duelul cu Pandurii: “Dacă suntem la un nivel de concentrare nu avem cum să nu câștigăm”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj se pregătește de un nou duel pe teren propriu, după remiza albă obținută în etapa trecută, în deplasarea de la Metaloglobus.

După un succes și un egal în primele două jocuri pe banca “Șepcilor roșii”, Costel Enache speră la o nouă victorie pe Cluj Arena. Tehnicianul s-a declarat nemulțumit de prestația din capitală, împotriva celor de la Metaloglobus, însă speră că atitudinea va fi alta pentru întâlnirea cu Pandurii Târgu Jiu.

“Nu prea mi-a plăcut nimic la jocul cu Metaloglobus. Mă așteptam la o cu totul alt ritm, o cu totul altă implicare. Așteptam să fim puțin mai ofensivi. Terenul este unul slab, greu de construit pe acea suprafață, însă asta nu scuză alte aspecte.

Aș fi vrut să văd o altă atitudine, dar trebuie să recunosc că în față am avut un adversar puternic, care e bine organizat, cu mare experiență  de joc, după cum arată și rezultatele lor din acest campionat, dar și de anul trecut, când au făcut o figură frumoasă. Un aspect pozitiv ar fi faptul că nu am luat gol.

Ar trebui să fim o echipă pragmatică în acest moment, pentru că nu mai e timp de spectacol și e nevoie de eficiență. Dacă partea defensivă e bună, avem probleme pe partea ofensivă, acolo unde ar trebui să fim mai agresivi, mai inventivi, puțin mai eficienți.

Sper să fim oameni maturi, responsabili, pentru că orice am vrea să spunem, nu putem zice că suntem copii. Indiferent că mai sunt jucători în cadrul lotului de 17, 18 ani, ei știu despre ce e vorba în cadrul unei echipe, au responsabilitățile lor, așa că aștept de la ei reacția cea mai bună.

Eu sper să am abilitatea de a trage un semnal de alarmă și de a duce jucătorii la un nivel bun de concentrare pentru joc. Nu mai putem trata meciurile ușoare sau grele. Campionatul e foarte echilibrat, rezultatele sunt surprinzătoare.

Nu mai pot spune dinainte că o echipă va câștiga. În mod normal, dacă suntem la un nivel de concentrare și atitudine bun, nu avem cum să nu câștigăm. Acolo cred că e cea mai mare problemă a noastră, cea mentală”, a spus antrenorul “studenților”.

Partida dintre Universitatea Cluj și Pandurii Târgu Jiu se va disputa astăzi, de la 18:00.

Comenteaza