"Studenții" au revenit cu victorie pe Cluj Arena și se apropie de locurile de play-off

"Studenții" au revenit cu victorie pe Cluj Arena și se apropie de locurile de play-off
| Foto: Facebook.com/FCUCluj

Trupa lui Costel Enache a reușit să se impună pe teren propriu, scor 2-1, în fața Dunării Călărași și e la doar două puncte distanță de poziția cu numărul șase din clasament.

Startul partidei a fost marcat de mesajul suporterilor clujeni, care chiar dacă nu au putut fi prezenți pe stadion au transmis, prin intermediul unui show pirotehnic că “Fotbalul fără fani nu înseamnă nimic”.

“Studenții” au început bine jocul, iar Golan a avut șansa deschiderii scorului încă din minutul 6, a încercat un lob care nu l-a surprins pe portarul Dunării. Deși acțiunile de atac au fost de cele mai multe ori lente și previzibile, clujenii au dominat jocul.

După un sfert de oră, Gavra a trecut și el pe lângă gol, după o centrare a lui Ștefănescu. Mijlocașul și-a încercat și el norocul cu un șut la colțul scurt, însă Began a respins (18). La câteva secunde, tot goalkeeper-ul oaspeților a parat de două ori în aceea și fază, o dată în fața lui Luchin și o dată în fața unui coleg (18).

În cele din urmă, “Șepcile roșii” au reușit să deschidă scorul. După o pasă lungă, Ștefănescu a întors pentru Gavra, iar atacantul Universității Cluj a șutat de la peste 20 de metri, fără speranțe pentru portarul advers (26). Totuși, Began s-a opus două minute mai târziu, când Mureșan a reluat spre poartă (28).

Treptat, după golul marcat, “studenții” au făcut un pas înapoi, în timp ce Dunărea Călărași a prins curaj. Spre finalul reprizei, un reflex salvator a lui Muțiu în fața lui Vali Alexandru (42) a făcut ca scorul pauzei pe Cluj Arena să fie 1-0.

Trupa lui Costel Enache a început bine actul secund, iar Golan a fost din nou blocat de Began, la două minute de la reluare. Jocul s-a echilibrat, însă ocaziile au fost tot ale gazdelor. Minutul 61 a adus o nouă fază în care portarul oaspeților i-a blocat pe clujeni, la șutul lui Gavra.

După ocazia atacantului “Șepcilor roșii”, Dunărea Călărași a avut momente bune de joc. Totuși, defensive condusă de Gabi Tamaș și intervențiile lui Muțiu i-au salvat pe clujeni. Elevii lui Costel Enache s-au retras odată cu apropierea de finalul jocului și au încercat acțiuni pe contraatac.

Cu aproape un sfert de oră înainte de final, centralul partidei a dictat penalty, după un henț al lui Luchin. Căpitanul oaspeșilor, Șandru, a transformat fără emoții și a restabilit egalitatea (78). După golul încasat, clujenii s-au aruncat în ofensivă.

Mai întâi Golan a fost egoist și a șutat peste, deși avea colegi în poziții favorabile (82). Totuși, israelianul și-a reparat greșeala, când i-a pasat perfect lui Ribeiro, care plecat de la centrul terenului a reușit să înscrie (84) și să stabilească scorul final, 2-1, în ciuda mai multor oportunități de a marca în finalul jocului. 

Grație succesului, "studenții" au ajuns la 20 de puncte și s-au apropiat la doar două puncte de ultimul loc ce garantează prezența în play-off. 

Echipe de start:

“U” Cluj: Muțiu – Luchin, Tamaș, Mureșan – Ilieș, Telcean, Negrean (Novac ‘75), Taub (Rus ‘66)– Ștefănescu (Pîrvulescu ‘66), Gavra (Ribeiro ’75), Golan (Al. Pop ‘90)

Dunărea Călărași: Began – Sîrbu, Șandru, Wiktorski, Sălceanu – Lopez (Calu ‘34) – Tudoran, Cârstocea (Sava ‘62), Djuric, Fotescu (Acolatse ’62) – V. Alexandru (Zaluschi ’79)

Comenteaza