“Studenții” au bifat un nou transfer. Un brazilian din Liga 1 a semnat cu “U” Cluj

“Studenții” au bifat un nou transfer. Un brazilian din Liga 1 a semnat cu “U” Cluj
| Foto: farulconstanta.com

Formația pregătită de Erik Lincar a ajuns la un acord cu un fotbalist cu peste 100 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc.

FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu Farul Constanța pentru transferul lui Romario Pires (33 de ani). Mijlocașul brazilian cu peste 100 de meciuri la Liga 1 va îmbrăca tricoul „alb-negru” pe o perioadă de un an și jumătate.

Romario Pires a fost crescut de Botafogo, unul dintre cluburile de tradiție din Brazilia. În primii ani ai carierei sale a jucat sub formă de împrumut la mai multe cluburi din ligile inferioare precum Boavista SC, Olaria AC, Duque de Caxias, Marcilio Dias și Macaé.

După ce a jucat timp de patru ani în țara natală, între 2008 și 2012, Romario Pires a schimbat continentul semnând cu formația românească Gloria Bistrița.

A îmbrăcat timp de jumătate de an tricoul bistrițenilor, semnând apoi cu Petrolul Ploiești. În vara anului 2013 a obținut primul trofeu din carieră, câștigând Cupa României alături de ploieșteni. A petrecut un sezon și jumătate pe Ilie Oană, bifând 30 de meciuri, trei goluri și un gol.

Cariera lui Romario Pires a continuat în prima ligă a Israelului, fiind împrumutat de Petrolul la Maccabi Netanya la începutul sezonului 2014 – 2015. Prestațiile bune din primul an i-au adus un transfer definitiv la formația din Israel.

În total, pentru Maccabi Netanya a strâns 47 de meciuri, cu trei goluri marcate și două pase decisive. A urmat o mutare la Maccabi Tel Aviv, una dintre cele mai titrate echipe din Israel, alături de care a câștigat Cupa Israelului. A fost integralist în finala câștigată cu 1-0 de Maccabi împotriva marii rivale.

Maccabi Petah Tikva a fost ultimul club din prima ligă a Israelului pentru care a evoluat Romario Pires. Brazilianul a petrecut doi ani și jumătate aici. A fost integralist în 80 dintre cele 87 de meciuri jucate pentru Petah Tikva, reușind să înscrie de patru ori și să dea patru pase decisive.

Romario Pires a revenit în România în ianuarie 2019, fiind transferat de Astra Giurgiu (31 de meciuri, trei goluri și un assist). A urmat o nouă provocare în România la FC Hermanstadt, unde a stat pentru două sezoane (63 de meciuri, șapte goluri și un assist).

În ultima jumătate de an, noul jucător al Universității a evoluat la Farul Constanța, unde a fost utilizat în 16 meciuri, înclusiv în victoria de etapa trecută cu FC U Craiova.

Romario Pires se va alătura pe parcursul zilei de vineri lotului condus de Erik Lincar în Antalya.

Comenteaza