Stenogramă Becali - Walter. Cum se sfătuiau cei doi să păcălească statul

Stenogramă Becali - Walter. Cum se sfătuiau cei doi să păcălească statul
Cazul lui Florian Walter, care a transferat gratis 14 jucători de la "U" Cluj la Petrolul, în 2012, a intrat în atenţia procurorilor DIICOT, în stenogramă fiind surprinsă discuția în care Becali îi explica lui Walter cum trebuia să mute jucătorii, fără să intre în atenţia autorităţilor.

Site-ul numaiu.ro a publicat o stenogramă în care fostul acţionar de la Dinamo discuta cu Gigi Becali despre transferul celor 14 jucători.

Becali: Daaa? Alo?

Walter: Alo!!!!

Becali: Daaa!

Walter: Vorbeam cu Horia mă, cu Ivanovici!

Becali: Ia zi mă tată, ce ,ce... Mi-a zis FINU-mi-o, ce s-a întâmplat...nu-ştiu ce...

Walter: Dacă nu te-ai uitat la emisiuni, te las în pace. Ce faci, dormi?

Becali: Da, nu mă, stăteam aşa da mi-a zis FINU, bă naşule ai văzut ce, bă nu-ş ce, ce percheziţii?!!

Walter: Eeeee...Mă acuză acuză ăştia cu transferurile de la U Cluj la Petrolul. DIICOT şi astea...Deci e făcătură mare de tot!!!

Becali: Ce, cum, ce?!!!

Walter: Păi ia pulsul şi sună, şi sună-l pă Horia că am intrat acum pă Horia!!! Paszkany ăsta nu ne lasă în pace... Mai du-te ia şi tu pulsul!

Becali: Păi, de la cine să iau, zi?

Walter: Păi, în primul rând de la emisiune, credeam că ştii, că se....a...no...că ştii, că ai văzut chestia asta, că mă acuză ăştia că am transferat 14 jucători de la U Cluj la Petrolul cu zero bani.

Becali: Şi tu cum i-ai transferat?

Walter: Cu zero bani! Sunt liberi de contract!

Becali: Nu trebuia să faci aşa.

Walter: Păi de ce trebuia să fac mă, altceva. Că de ce?!

Becali: Trebuia să îi transferi şi să te descarci de acolo şi să te încarci în partea ailaltă, datoare Petrolul la tine şi te descarci cu bani de la U Cluj!

Walter: Da băi, da, ai dreptate. Dar legea, ce spune legea!? Pot să o fac cum trebuie, tu când iei un jucător cu 500.000 de euro şi după îl dai cu 100.000, cum e ?!

Becali: Băi Walter...
Walter: Sau îl dai cu zero!

Becali: Băi Walter! Tu nu înţelegi că ai greşit?! Ai greşit!

Walter: Bine, nu te mai sun...

Becali: Băi, tu n-ai, tu n-ai...tu moral ai dreptate! Tu, banii tăi, cutare! Dar...

Walter: Păi nu sunt banii mei la U Cluj, băi, păi da ai cui p*** mea erau? Ai Statului?

Florian Walter a preluat "U" Cluj în 2009, când echipa acumulase datorii în valoare de două milioane de euro. Emil Boc, prim-ministru la acel moment, l-a convins pe Walter să salveze echipa, iar în schimb urma să-i ofere mai multe contracte cu statul. Walter a acceptat, a plătit datoriile clubului, dar Emil Boc nu i-a mai oferit contractele promise. Clasa politică din Ploieşti a profitat şi i-a promis sprijin lui Walter, care şi-a luat jucătorii şi a plecat la Petrolul. Florian Walter a fost trimis în judecată de DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi delapidare.

Comenteaza