Sports Festival 2023: cel mai mare eveniment dedicat sportului la Cluj. Concerte, parade și întâlniri cu sportivi români

Sports Festival 2023: cel mai mare eveniment dedicat sportului la Cluj. Concerte, parade și întâlniri cu sportivi români
| Foto: Sports Festival

Mai este aproape o săptămână până când se va da startul la cel mai important eveniment dedicat sportului la Cluj. Pe lângă concerte și parade, se vor organiza diverse activități interesante la care vor participa personalități importante din România.

Cea de-a patra ediție Sports Festival va avea loc în perioada 1 – 4 iunie și va aduce la Cluj-Napoca inițiere în peste 25 de sporturi și o mulțime de activități pentru toate persoanele pasionate de mișcare. Printre aceste activități se numără:  provocare pe traseul Survivor România, super campioni față în față cu fanii, masterclass dedicat profesioniștilor, crosul Supereroilor, competiții, parada cluburilor sportive, demonstrativul de fotbal al anului, All Stars Romania vs. Galatasaray Legends, concerte și multe altele.

„Copiii și adulții vor putea să își descopere abilitățile sportive și pasiunea pentru sporturi din cele mai diverse, precum: aikido, badminton, baseball, baschet, caiac, cross training, dans, escaladă, fitness, fotbal, gimnastică, golf, handbal, judo, kyokushin, mountain bike, orientare sportivă, rugby, roundnet, schi fond, scrimă, șah, tenis de câmp, teqball, tenis de masă și volei”, au transmis organizatorii festivalului.

De asemenea, cei care sunt interesați vor putea învăța regulile jocului de la antrenori și sportivi cu experiență. Aceștia vor primi un pașaport sportiv pe care pot aduna ștampile, medalii de trecere cu brio de fiecare sport pe care îl învață.

Zona de inițiere va fi testată și de invitații speciali Sports Festival. Răzvan Simion și Dani Oțil se vor întrece în rapiditate și abilitatea de a încerca sporturi noi, contra-timp.  Accesul la activitățile de inițiere este gratuit.

Activitățile se vor desfășura în zone delimitate și semnalizate din Parcul Central și Platoul Cluj Arena, după următorul program: joi-vineri: 10:00-19:00, sâmbătă 10:00-18:30, duminică, 10:00-19:00.

Traseul Survivor România

Sports Festival va găzdui, anul acesta, o nouă zonă. Cei interesați vor putea testa un circuit Survivor România. „Pe acest traseu, fanii celebrei emisiuni se vor putea întrece și să-și testeze forța, rezistența și îndemânarea. Accesul este liber, cu înscriere la fața locului. Secțiunea Survivor România din cadrul Sports Festival este powerd by PRO TV și realizată cu sprijinul Federației Române de Sporturi cu Obstacole”, relatează organizatorii într-un comunicat.

Sports Festival 2023: cel mai mare eveniment dedicat sportului la Cluj. Concerte, parade și întâlniri cu celebrități din RomâniaPoster Survivor, Sports Festival. Foto: Sports Festival

SPORTS TALKS & MASTERCLASS cu Ana Maria Brânză

Timp de 4 zile, cei care vin la Sport Festival vor avea acces la super speakeri în secțiunea Sports Talks, unde vor putea să îi întâlnească și să îi asculte pe: Corina Caragea, Adrian Ilie, Daniel David, Mihai Covaliu, Gică Popescu, Elisabeta Lipă, Camelia Potec, Paul Chetreanu, Patrick Ciorcilă, Andrei Vochin, Cristian Dulca, Tudor Giurgiu, Ioan Ovidiu Sabău, Viswanathan Anand, Ivan Sokolov, Dani Oțil, Alexandru Cândea, Miruna Moroșanu, Andrei Angelescu, Simona Amânar, Larisa Iordache și Simone Tempestini. Tema de anul acesta este: „Eșecul este parte importantă din drumul spre succes”. Acestora li se adaugă un eveniment dedicat profesioniștilor din domeniul sportului: în 3 iunie, la Radisson Blu, campioana la scrimă Ana Maria Brânză va susține un masterclass.

CROSUL SUPEREROILOR

 La ediția de anul acesta, Crosul Supereroilor revine la Sports Festival cu o nouă cauză umanitară: renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” din Cluj-Napoca. Clujenii pasionați de sport au șansa să devină eroi pentru o zi prin participarea la competiția de alergare organizată duminică, 4 iunie. Competiția, al cărei start se va da pe Cluj Arena, include trei probe: PRO 10K feminin / masculin (+ premiu pentru record de timp), OPEN 10K feminin / masculin și OPEN 5K feminin / masculin.

Jumătate din taxa de înscriere va merge către această nouă misiune locală a programului Spitale Publice din Bani Privați. Prima etapă, care va începe în 29 mai, va dura 3 luni și va consta în renovarea Maternității, cu un cost estimativ de 235.000 Euro. A doua etapă care constă în modernizarea unității de Neonatologie are un cost estimativ de 265.000 Euro, iar pentru această fază a proiectului comunitatea din Cluj este încurajată să doneze. Cauza este susținută de Codin Maticiuc, prin Fundația Metropolis, în parteneriat cu Untold Universe și Sports Festival.

Sports Festival 2023: cel mai mare eveniment dedicat sportului la Cluj. Concerte, parade și întâlniri cu celebrități din RomâniaPoster "Crosul Supereroilor". Foto: Sports Festival

Competiții sportive

Vor fi organizate și competiții dedicate sportivilor amatori profesioniști: alergare, beach volley, fotbal, rugby și șah. Competiția de alergare Crosul Supereroilor va avea loc duminică dimineață, 4 iunie, cu start de pe Cluj Arena. Competiția națională de amatori Beach Volley Super Open (3 - 4 iunie) va fi deschisă pentru 24 de echipe la categoria amatori masculin și 16 echipe la categoria amatori feminin și se va desfășura pe cele două terenuri de volei pe nisip care vor fi amenajate în Parcul Babeș.

La Sports Festival se va juca ultima etapă din Campionatul Regional de Rugby U14, cu desemnarea Campioanei Regionale la finalul turneului și competiția națională de șah pentru copii. Participarea la competiții se va face pe bază de înscrieri, însă pasionații de sport pot să asiste gratuit.

Meci demostrativ de fotbal: All Stars Romania vs. Galatasaray Legends

Marele eveniment sportiv al Sports Festival 2023 aduce în fața fanilor din România generații legendare în duel. Galatasaray Legends vin la Cluj pentru o înfruntare cu cei mai buni jucători de fotbal ai Naționalei României (1995 - 2023). Meciul demonstrativ se va juca vineri, 2 iunie, pe Cluj Arena, de la ora 20,30, în ce-a de-a doua zi a celui mai mare festival dedicat sportului din România. Marele fost fotbalist brazilian Mário Jardel, alături de Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, marii fotbaliști care au scris istorie pentru ambele echipe, se numără printre vedetele acestui meci.

Echipa All Stars Romania: Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Adrian Ilie, Adrian Mutu, Florin Răducioiu, Dorinel Munteanu, Ciprian Marica, Ionel Ganea, Marius Niculae, Ioan Ovidiu Sabău, Ionuț Lupescu, Răzvan Raț, Gheorghe Mihali, Iulian Filipescu, Bănel Nicoliță, Constantin Gâlcă, Răzvan Prodan – fiul regretatului Didi Prodan, Cristian Dulca, Bogdan Stelea, Florin Prunea.

Echipa Galatasaray Legends: ​​Mario Jardel, Bülent Korkmaz, Hakan Unsal, Ümit Davala, Ergun Penbe, Fatih Akyel, Kerem İnan, Suat Kaya, Hamit Altintop, Capone (Carlos Alberto de Oliveira), Ayhan Akman, Ümit Karan, Hasan Kabze, Cihan Haspolatlı, Faruk Atalay.

Biletele pot fi achiziționate de pe entertix.ro.

Sports Festival 2023: cel mai mare eveniment dedicat sportului la Cluj. Concerte, parade și întâlniri cu celebrități din RomâniaPoster meci demostrativ de fotbal: All Stars Romania vs. Galatasaray Legends. Foto: Sports Festival

Ziua Copilului la Sports Festival

Ziua Copilului va fi sărbătorită la Sports Festival 2023. În 1-3 iunie sunt pregătite o mulțime de activități speciale pentru cei mici.

„Teatrul de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca va aduce în lumea sportului personaje de basm cu teatru stradal (Cluj Arena, 12:00-18:00). Sâmbătă, 3 iunie, de la ora 17,00, la scena Sports Festival amplasată pe platoul dintre BT arena și Cluj Arena, va avea loc piesa de teatru Colțișor dragonul. Este o poveste despre responsabilitate și grijă față de mediul înconjurător, prin care spectatorii vor fi transpuși într-o lume magică și amuzantă. Tot sâmbătă, de la ora 18,00, bine cunoscuta și mult îndrăgita Gașca Zurli va veni să îi distreze pe cei mici, dar și pe cei mari, și să îi pună în mișcare pe ritmul lui A ram sam sam”, au transmis organizatorii.

CONCERTE & FUN ZONE – Mișcare și distracție la scenă deschisă

Pe platoul dintre BT arena și Cluj Arena, va fi amenajată o scenă multifuncțională. În fața scenei, pe timpul zilei, oamenii vor fi invitați la mișcare alături de traineri și sportivi pasionați care vor ține clase de zumba, street dance, yoga, fitness, mobilitate și multe altele. Seara, publicul va fi chemat la dans alături de artiștii invitați. Joi, 1 iunie, de la ora 21:00, pe scenă vor urca cei de la DJ Project, iar în 3 iunie se pregătește un moment super special pentru copii.

Vineri, de la ora 17:30, va avea loc o partidă de șah cu totul inedită: Blindfolded Human Chess Game. Doi mari maeștrii ai șahului: Ivan Sokolov și Viswanathan Anand, invitați speciali aduși la Cluj. Mutările lor vor fi făcute pe o tablă uriașă de șah de 14x14 metri, cu oameni costumați în piese de șah.

Sâmbătă, de la ora 20:30, va avea loc Retro Fantesia Party, susținut de UNTOLD Festival. Cei care doresc să participe sunt încurajați să vina îmbrăcați tematic, cu echipamentul sportului lor preferat. Cele mai retro sport ținute vor fi recompensate cu premii surpriză. 

Duminică, 4 iunie, de la ora 19:30, David Todoran & The Six Martini Orchestra vor organiza un spectacol cu acrobații marca Sports Festival. Pe scenă va urca Ana Maria Mărgean, finalistă a emisiunii America’s Got Talent - All World Superstars, cu păpușa cățelului Waldo. După ea, vor urma  acrobații, demonstrații de contorsionism, zumba și street dance, dar și un flash mob la care vor fi invitați să participe toți cei din fața scenei. La final, David Todoran & The Six Martini Orchestra vor reveni pe scenă și vor închide ultima seară a Sports Festival 2023.

Din cadrul festivalului nu vor lipsi zonele de relaxare de food & chill. Zona de festival începe din Parcul Central și se continuă cu Părculețul de Copii de lângă stadion, Radisson Park, Aleea Stadionului, Cluj Arena, Platou Cluj Arena și Parcul Iuliu Hațieganu.

Sports Festival 2023: cel mai mare eveniment dedicat sportului la Cluj. Concerte, parade și întâlniri cu celebrități din RomâniaFoto: Sports Festival

Proiect este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Comenteaza