Sorana Cîrstea, la o victorie de cea mai bună clasare din carieră. Joacă astăzi în semifinalele turneului din Dubai

Sorana Cîrstea, la o victorie de cea mai bună clasare din carieră. Joacă astăzi în semifinalele turneului din Dubai
| Foto: Profimedia / Digisport.ro

Sorana Cîrstea a reușit calificarea în semifinalele turneului din Dubai şi a câştigat deja 158.944 de dolari. 

Terenul Central al complexului care găzduiește turneul WTA 1000 de la Dubai (Emiratele Arabe Unite) va fi vineri, în jurul orei 14:30, gazda unuia dintre cele mai importante meciuri din cariera Soranei Cîrstea.

Sorana Cîrstea (33 de ani, 22 WTA) a reușit o victorie incredibilă cu cehoaica Marketa Vondrousova (24 de ani, 8 WTA) în sferturile turneului de la Dubai, scor 2-6, 7-6 (1), 6-1. Pentru calificarea în semifinale, românca și-a asigurat un cec de 158.944 de dolari.

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a reuşit o victorie de senzaţie în faţa cehoaicei Marketa Vondrousova, campioana en titre de la Wimbledon, cu 2-6, 7-6 (7/1), 6-2, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 3.211.715 dolari. Cîrstea (33 ani, 22 WTA) s-a impus după două ore şi 41 de minute, într-un meci în care a avut o revenire spectaculoasă şi a salvat şase mingi de meci.

În penultimul act, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe italianca Jasmine Paolini, care a beneficiat, joi, de retragerea adversarei sale, kazaha Elena Rîbakina. Meciul Sorana Cîrstea - Jasmine Paolini va începe în jurul orei 14.30, ora României.

Sorana e pe locul 21 în clasamentul virtual WTA și are nevoie de victorie cu Paolini pentru a urca mai sus de această poziție. Dacă se califică în finală, Cîrstea ajunge la 2.483 de puncte și ar urca pe 15 WTA, iar un succes o duce la 2.833 de puncte, ceea ce înseamnă locul 14 WTA.

Sorana a mai fost pe locul 21 în carieră în 2013, iar meciul cu Paolini e vital pentru a-și depăși performanța. Italianca e chiar în urma Soranei, pe locul 22 în clasamentul virtual, de aceea victoria e necesară pentru urcarea în clasament, a transmis gsp.ro.

În a doua semifinală se vor întâlni lidera mondială Iga Swiatek și rusoaica Anna Kalinskaia, care a eliminat-o surprinzător pe americanca Cori Gauff, scor 2-6, 6-4, 6-2.

Comenteaza