SONDAJ | Cluj Arena, Ion Moina sau Mircea Luca. Ce nume ar trebui să poarte stadionul din centrul Clujului?

SONDAJ | Cluj Arena, Ion Moina sau Mircea Luca. Ce nume ar trebui să poarte stadionul din centrul Clujului?
Fanii "U" Cluj, pe Cluj Arena | Foto: Cristi Cosma / FC Universitatea Cluj

"U" Cluj sărbătoreşte, în 2019, Centenarul. Anul începe cu o dezbatere pe tema numelui stadionului pe care joacă celui mai iubit club din Transilvania.

În timp ce suporterii vor ca stadionul să poarte numele "Dr. Mircea Luca", fostul căpitan de legendă al clubului şi medic renumit al vremii, PSD propune ca arena să revină la vechea denumire, "Ion Moina", numele multiplului campion național și balcanic la atletism.

”Un vechi proverb românesc ne învață că `nu în mult stă bunul, ci în bun stă multul` prin urmare, având în vedere tradiția și onorabilitatea numele Ion Moina, dar și utilitatea pistelor de atletism pe care pot fi organizate competiții olimpice, le solicit consilierilor județeni cât și președintelui Alin Tișe să susțină redobândirea identității pierdute a stadionului clujenilor. Nicio sumă de bani nu poate înlocui tradiția și mândria numelui marelui nostru campion, Ion Moina”, a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

FC Universitatea Cluj a solicitat în urmă cu mai mulți ani ca stadionul din Parcul Central să poarte numele "Dr. Mircea Luca", a cărui statuie a fost amplasată în 1 Decembrie 2013 pe esplanada din fața arenei sportive. Statuia a fost realizată de sculptorul Ilarion Voinea, cu sprijinul Asociaţiei "Şepcile Roşii 1919". Costurile realizării operei de artă au ajuns la 70.000 de lei.

Vă întrebăm și pe voi: "Ion Moina" vs "Dr. Mircea Luca". Ce nume ar trebui să poarte stadionul Cluj Arena?

Votați mai jos:

Comenteaza