Simone Tempestini a câștigat Raliul Clujului și a obținut al optulea titlu de campion național absolut

Simone Tempestini a câștigat Raliul Clujului și a obținut al optulea titlu de campion național absolut
| Foto: Mihnea Tatu/Raliul Clujului

Alături de Sergiu-Sebastian Itu, Simone Tempestini a scris istorie în cadrul competiției de la Cluj.

O nouă ediție de succes a Raliului Clujului s-a consumat la finele săptămânii precedente, victoria absolută a ultimei etape de asfalt din acest sezon fiind adjudecată de Simone Tempestini (secondat de Sergiu-Sebastian Itu) - care ajunge astfel la 8 titluri de campion național absolut al României.

125,51 de kilometri de probă specială i-a așteptat pe sportivii Campionatului Național de Raliuri în cele două zile de concurs scurse pe specialele Făget, Măguri Răcătău, Dângău, Valea Fericirii, Dealu Botii și desigur, Super Supeciala de sâmbătă seara de la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Cluj-Napoca.

Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu au început în forță etapa de care aveau nevoie pentru a-și asigura un nou titlu de campioni, dominând cea mai mare parte a zilei de sâmbătă pentru a se instala la conducerea provizorie cu un avantaj de 39 de secunde.

Cei doi echipieri au fost urmați pe poziția secundă de sibienii Sebastian Barbu cu Bogdan Iancu, a treia treaptă provizorie revenindu-le clujenilor Bogdan Marișca și Sebastian Itu. TOP5-ul primei zile avea să fie completat de Andrei Gîrtofan/Doru Vraja respectiv liderii categoriei două roți motrice dar și a Campionatului European de Juniori - Norbert cu Francesca Maior.

Deși le-au dat emoții celor ce îi urmăreau cu sufletul la gură, pornind cu ușoară întârziere pe Power Stage-ul "Dealu Botii 2", aceiași Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu au încheiat ziua secundă și implicit ultima cu un triumf dominant, câștigând Raliul Clujului pentru al doilea an consecutiv, și pentru a patra oară în această formulă (n.r. a 6-a victorie pentru Tempestini la Cluj).

O problemă tehnică i-a privat pe Sebastian Barbu și Bogdan Iancu de un loc pe podiumul absolut, astfel că, în fața acestora au trecut brașovenii Andrei Gîrtofan și Doru Vraja respectiv frații Norbert cu Francesca Maior - în ordinea enumerării.

Prin victoria de la Raliul Clujului, Simone și Sergiu și-au asigurat și primul titlu național pe asfalt, precum și victoria anuală a categoriei dedicate automobilelor cu propulsie.

Comenteaza