Simona Halep, out de la US Open. Românca a pierdut în primul tur la ultimul Grand Slam al anului

Simona Halep, out de la US Open. Românca a pierdut în primul tur la ultimul Grand Slam al anului
| Foto: stirileprotv.ro

Liderul clasamentului mondial a pierdut în fața Kaiei Kanepi, scor 6-2, 6-4.

Oboseala acumulată la turneele pregătitoare pentru US Open a afectat-o pe Halep care nu s-a ridicat la nivelul cu care i-a obișnuit pe fani. Deși a câștigat la Montreal și a jucat finala la Cincinnati, românca nu a putut învinge în primul tur la New York o sportivă care a practicat un tenis agresiv.

Primul set din Halep și Kanepi (44 WTA) a durat doar 28 de minute și a fost adjudecat de estoniancă, scor 6-2. Sportiva baltică a început tare și setul secund și a condus cu 3-0. Deși Simona a egalat la patru nu a putut rezista finalului, iar Kanepi s-a impus într-o oră și 15 minute, scor 6-2, 6-4. Este al doilea an consecutiv când liderul mondial pierde în primul tur la US Open.

Simona Halep a explicat motivele eșecului prematur de la turneul american. “Nu am jucat niciodată cel mai bun tenis al meu aici, chiar dacă am ajuns în semifinale şi în sferturi. Simt că jocul meu nu e la cel mai înalt nivel. Dar întotdeauna am luptat în fiecare meci. Poate e vorba de zgomotul din tribune, oraşul este aglomerat.

E un cumul. Sunt o persoană tăcută şi poate îmi plac locurile mai mici. Am avut rezultate bune aici, dar nu simt că sunt la 100% când intru pe teren. Sper ca în viitor aceste lucruri să se schimbe, poate voi schimba şi eu ceva şi va fi mai bine”, a declarat sportiva, potrivit Digisport.

Celelate două românce prezente în primul tur la ultimul Grand Slam al anului, Ana Bogdan și Irina Begu au reușit calficarea în faza următoare. Bogdan a trecut de Marie Bouzkova, sportivă venită din calificări, cu 6-4, 6-2 și va juca în turul doi cu Karolina Pliskova. Begu a învins-o pe americanca Jennifer Brady, scor 6-3, 6-3, iar în turul al doilea se va lupta cu Qiang Wang.

Comenteaza