Simona Halep nu va juca pentru România în Fed Cup. Motivul invocat de fostul lider mondial

Simona Halep nu va juca pentru România în Fed Cup. Motivul invocat de fostul lider mondial
| Foto: bbc.co.uk

Cea mai importantă jucătoare a țării noastre nu va evolua în play-off-ul competiției, unde România va întâlni Rusia. 

După ce în sezonul trecut, România a ajuns până în semifinalele competiției, după ce au eliminat deținătoarea trofeului, Cehia, anul viitor, "tricolorele" nu vor putea beneficia de aportul cele mai bune jucătoare. Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, a dezvăluit că Simona Halep nu va juca în play-off-ul Fed Cup, care se va desfășura anul viitor la Cluj-Napoca. 

"Simona mi-a zis că nu vrea să vină să joace la Fed Cup pentru că se concentrează pe Jocurile Olimpice", a spus Ion Țiriac. România va juca împotriva Rusiei, la Cluj-Napoca, în play-off-ul Fed Cup. Partidele se vor disputa în 7 și 8 februarie, iar învingătoarea se va califica la turneul final de la Budapesta. 

Simona Halep a anunțat încă de anul trecut că nu va mai participa, dacă formatul competiției se va schimba. "Iubesc Fed Cup şi nu aş schimba-o niciodată. Dacă se va schimba Fed Cup, nu voi mai juca. Îmi place formatul de acum, iar dacă îl vor schimba va fi diferit, pentru că Fed Cup înseamnă să joci acasă şi în deplasare", spunea Halep. 

Comenteaza