Simona Halep, despre turneul WTA de la Cluj: "Este un lucru grozav. Acolo se face mereu treabă bună"

Simona Halep, despre turneul WTA de la Cluj: "Este un lucru grozav. Acolo se face mereu treabă bună"
Cea mai celebră tenismenă română, o prezență familiară clujenilor

Celebra tenismenă română s-a declarat încântată că un turneu al Women's Tennis Association (WTA) va avea loc în România, la Cluj-Napoca.

Vestea a luat-o prin surprindere pe Halep, care s-a bucurat să afle că ţara noastră va găzdui din nou o competiţie în circuitul profesionist feminin. "E prima dată când aud despre asta. Este un lucru grozav. Sunt cu adevărat fericită să aud. Sper că multe românce vor participa. Va fi ceva minunat, deoarece este un turneu bun, iar la Cluj mereu se face treabă bună", a spus Halep, conform Spot Media.

Întrebată dacă va juca la turneul de la Cluj, ea a răspuns negativ. "Cred că voi fi la Jocurile Olimpice atunci". România va organiza un nou turneu WTA - Winners Open. Primul turneu WTA din istoria Clujului va avea loc între 1 şi 8 august, la Winners Sports Club, în aer liber, pe zgură. După o primă ediţie în 2020 (cu premii de 30.000 de dolari), Winners Open va primi în august peste 60 de jucătoare din circuitul WTA.

Competiţia se va disputa pe zgură, va avea probe de simplu şi dublu, premii de 235.000 de dolari şi 250 de puncte în clasamentul WTA, fiind organizată în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis şi cu sprijinul managerului sportiv Cosmin Hodor. Turneul va avea difuzare şi vizibilitate globală în peste 150 de ţări. ''În ultimii ani s-a mai tatonat ideea de a aduce un turneu WTA la Cluj, în BT Arena'', au dezvăluit organizatorii.

La Cluj s-a stabilit deja un record de audienţă la un meci de tenis în sală, atins de două ori în ultimii ani: 10.000 de spectatori la Fed Cup 2018, la meciul dintre România şi Elveţia, al doilea sold-out fiind la meciul demonstrativ din cadrul Sports Festival 2019 care i-a avut ca protagonişti pe Simona Halep / Marius Copil şi Daniela Hantuchova (Slovacia) / Fabio Fognini (Italia). Perioada impune măsuri sporite de siguranţă, astfel că turneul se va desfăşura în aer liber, la Winners Sports Club.

În 2020, Winners Open a fost primul turneu de tenis cu premii în bani şi fără puncte din România organizat după cele trei luni de izolare din 2020 (2-5 iulie). Competiţia a fost atractivă pentru şase nume ale tenisului românesc: Irina Begu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun, Miriam Bulgaru.

Ruse a câştigat marele premiu de 10.000 de dolari şi a avut şansa să joace un meci demonstrativ de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău, Marius Copil. Ultimul turneu WTA desfăşurat în România a fost Bucharest Open (2019), când kazaha Elena Rîbakina a învins-o în finală pe Patricia Ţig, la Arenele BNR.

Comenteaza