Simbolurile sunt lângă "U". Remus Câmpeanu urmăreşte reconstrucţia Universităţii

Simbolurile sunt lângă
Fosta glorie a "Şepcilor roşii", martor la primii paşi pe care Universitatea îi face în procesul de reconstrucţie, se declară optimist: "Când vezi jucători de la acest nivel, dar şi antrenorii care se ocupă de ei, simţi cum îţi creşte inima".

Remus Câmpeanu (77 ani) a urmărit cu atenţie procesul de selecţie a noii generaţii de fotbalişti ai Universităţii Cluj.

"Este o acţiune frumoasă din care sper să fie selectaţi măcar 2-3 jucători. Ar fi bine dacă această iniţiativă s-ar organiza în fiecare an, să devină o tradiţie. Pe celălalt teren (din baza CMC, unde a avut loc trialul - n.red.) am putut urmări şi fotbalul la nivel juvenil. Când vezi jucători de la acest nivel, dar şi antrenorii care se ocupă de ei, simţi cum îţi creşte inima", a declarat fostul fundaş al "studenţilor".

"E greu să faci o triere într-un timp atât de scurt. Sunt destul de mulţi jucători şi prea puţini oameni care să-i urmărească. Ar trebui să fie câte un supraveghetor pe fiecare post: în apărare, linia de mijloc, atac şi chiar pentru portar", a mai spus Remus Câmpeanu.

Câştigător al Cupei României cu "U" în 1965, Câmpeanu apreciază numirea lui Sabău în funcţia de manager sportiv al clubului. Fostul internaţional a refuzat o ofertă de la FRF pentru a se implica la "U".

"Gestul lui Sabău este frumos, pentru că prezenţa sa inspiră încredere tuturor: jucători, antrenori şi chiar celor care doresc să investească aici. Este un carater deosebit. Tinerii vor avea ce să înveţe de la el", a spus Remus Câmpeanu.

Legenda clubului "alb-negru" consideră că implicarea autorităţilor în susţinerea celor care doresc să se îndrepte spre sport nu e suficientă.

"În trecut, studenţilor care veneau să înveţe la Cluj şi doreau să aibă o carieră sportivă li se asigurau anumite condiţii. Exista un cămin unde erau cazaţi sportivi de la diferite discipline, începând cu fotbal, rugby şi chiar handbal. E păcat că nu mai există aceleaşi beneficii şi la ora actuală", a afirmat Remus Câmpeanu.

"Zalău, Gherla şi alte localităţi din apropierea Clujului furnizau mulţi jucători de calitate în alţi ani", a completat acesta.

Remus Câmpeanu, o viaţă alături de "U"

S-a născut pe 8 septembrie 1938, la Cluj-Napoca, şi, la doar 11 ani, debuta la Dermata Cluj. După ce a făcut pasul spre Universitatea, Remus Campeaju a rămas fidel acestui club intreagă carieră. Se află în topul jucătorilor români cu cele mai multe sezoane jucate pentru o singură echipă: 15 ani în alb şi negru. „Nea Remus", cum îi spun apropiaţii, dar şi toţi cei care îl iubesc, a adunat 329 de meciuri şi 15 goluri marcate în prima ligă.

A agăţat ghetele în cui în 1976, devenind un an mai târziu preşedinte al „studenţilor", poziţie pe care a ocupat-o până în martie 1989, fiind, şi din acest punct de vedere, unul dintre cei mai longevivi conducători din fotbalul românesc. A rămas şi după revoluţie aproape de „U", revenind chiar şi la conducerea „Şepcilor roşii", ca preşedinte al consiliului de administraţie şi, mai apoi, ca preşedinte de onoare al clubului căruia i-a dedicat întreaga viaţă.

Comenteaza