Se vede Liga 1. “U” Cluj, victorie în derby-ul cu Academica Clinceni

Se vede Liga 1. “U” Cluj, victorie în derby-ul cu Academica Clinceni
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

”Șepcile roșii” s-au impus pe propriul teren, scor 3-0, împotriva uneia dintre contracandidatele la promovare și au urcat pe podiumul eșalonului secund.

Universitatea a preluat controlul partidei încă din start, iar jucătorii lui Mircea Cojocaru s-au așezat în jumătatea adverse. Goga a semnat prima ocazie a reprizei, după un sfert de oră, dar șutul său a fost respins de portarul advers. Clujenii au continuat să domine categoric, iar 10 minute mai târziu, Gavra a lovit transversala. Același Gavra a fost aproape de gol cu cinci minute înainte de pauză, după o faza bună de atac.

Tot Universitatea a controlat și începutul actului secund, iar rezultatele s-au văzut pe tabelă. La 10 minute de la reluare, Coman a centrat din partea dreaptă, iar recentrarea lui Taub l-a lăsat pe Gavra cu poarta goală, atacantul clujenilor a îndeplinit o simplă formalitate. Fundașul dreapta al Universității s-a aflat în centrul atenției și în minutele următoare, după ce a reușit să majoreze diferența și a ratat o altă mare oprtunitate. Până la final, “studenții” au controlat perfect partida, iar Ursu a încheiat  meciul cu un gol superb din lovitură liberă, în minutele de prelungiri. 

În urma victoriei cu formația din Clinceni, Universitatea a urcat pe locul al treilea în Liga a 2-a, cu 33 de puncte. Următorul meci pentru clujeni va fi împotriva Sportului Snagov.

''U'' Cluj - Academica Clinceni 3-0 (0-0)

Marcatori: Gavra 54, Al. Coman 65, Ursu 90

Universitatea: Dur Bozoancă - Al. Coman, Cordoş, Abrudan, Berci - Giurgiu, Sepsi, Taub - Haţiegan (Cr. Ene 46'), Gavra (M. Coman 78'), Goga (Ursu 87').  Antrenor: Mircea Cojocaru

Academica Clinceni: Oct. Vâlceanu - Fl. Achim, Răuţă, Patriche, Dobrescu - Şut, Barbu (Paţurcă 77') - Gliga (Şandru 59'), Olariu, Nicola (C. Gheorghe 64') - R. Ion. Antrenor: Ilie Poenaru

 

Comenteaza