Se reiau meciurile din Liga 1, dar fără spectatori

Se reiau meciurile din Liga 1, dar fără spectatori
| Foto: Arhiva

Meciurile din Liga 1 se reiau de vineri, dar deocamdată fără spectatori. Situația actuală nu permite accesul publicului pe stadioane, a explicat premierul Ludovic Orban la discuțiile din această dimineață cu șefii fotbalului profesionist.

Ludovic Orban: "Vă spun din capul locului că, deocamdată, nu poate fi vorba de spectatori după 15 iunie. E greu de controlat. Dacă dai drumul, îți vin galeriile și e super complicat de a asigura respectarea unor reguli de distanțare...să vedem, dacă vor evolua bine lucrurile, vom vorbi și despre asta.

Problema e că nu se compară situația de de la noi cu cea din alte țări. E vorba de și de expunerea pe care am avut-o. Ne-au venit 1,5 milioane de români din focare masive."

 
Răzvan Burleanu, președintele FRF: "Astăzi, noi producem un impact în economie de 740 milioane de euro - e un studiu finanțat de Consiliul Europei realizat acum doi ani - din care 183 milioane e impact direct pe economie, peste 500 milioane impact pe sănătate.

Avem cel mai mare număr de copii care joacă fotbal, de după Revoluție. Avem 300.000 de jucători care joacă fotbal o dată pe săptămână.

Am avea nevoie ca din 15 iunie să reluăm antrenamentele colective și pentru aceste categorii de cluburi."

Comenteaza