Se încinge asfaltul: Transilvania Rally aduce “bolizii” în centrul Clujului

Se încinge asfaltul: Transilvania Rally aduce “bolizii” în centrul Clujului
A patra etapă a Campionatului Naţional de Raliuri “Dunlop” va reedita circuitul din Piaţa Unirii, dar şi probele superspeciale din pădurea Făget.

Transilvania Rally va debuta mâine, la ora 20:00, cu prezentarea echipajelor şi a automobilelor de concurs în Piaţa Unirii, iar vineri va continua cu probele superspeciale din pădurea Făget şi cu cea din centrul oraşului. Raliul se va muta sâmbătă pe traseele din Tarniţa, Călăţele şi Dângău şi se va încheia seara în parcarea centrului comercial Polus Center.

După o pauză îndelungată, fanii sportului cu motor vor putea să-şi urmărească favoriţii la lucru în plin centrul Clujului. Ziua de vineri va echivala cu debutul evenimentului şi va fi una dedicată publicului, respectiv spectacolului. Potrivit organizatorilor, startul se va da la ora 19:52 pe Bulevardul Eroilor, concurenţii vor parcurge artera pe contrasens, iar apoi vor străbate de câte două ori Piaţa Unirii pe latura sa estică, vestică şi cea sudică. Piloţii vor vira apoi pe strada Napoca, tot pe contrasens, unde va fi şi linia de sosire. Capul de afiş îl vor ţine probele clasice, una dintre acestea fiind superspeciala din Făget, celebră în anii '90, de la Pruniş până pe platoul dinaintea intrării în Sălicea, dar şi continuarea firească a traseului, Făgetul pe asfalt pe coborâre. Ca o noutate, proba va fi parcursă de două ori: ziua, cu startul la ora 19:14, şi noaptea, la ora 22:05. Sâmbătă sunt programate probele pe asfalt din Tarniţa, de la baraj până în Mărişel, apoi Dângău, din Mănăstireni până în Căpuşu Mic, respectiv Călăţele (coborârea de la Dealu Negru până în comună). Pilotul Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca, a caracterizat Dângăul drept "regina probelor de asfalt din România". "Va fi o competiţie care sperăm să aibă rezonanţă şi ne dorim ca acest eveniment să devină o tradiţie. Vrem ca vremea să ţină cu noi, publicul să ne fie alături, iar nivelul organizatoric să fie unul ridicat. Proba Dângău este cea mai complexă în momentul de faţă, aş numi-o «regina probelor de asfalt din România»", a declarat clujeanul, care va reveni la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo 9 alături de Sebastian Itu.

Marco Tempestini speră şi el ca Transilvania Rally să atragă cât mai mulţi pasionaţi ai sportului cu motor. "Va fi un raliu foarte interesant. Sperăm ca pariul organizatorilor să fie unul câştigător, iar spectatorii să se bucure de probe. Superspeciala din Piaţa Unirii cred că va fi una dintre cele mai frumoase din România. Suntem pregătiţi şi sperăm să fie cât mai multă lume alături de noi", a conchis "Tempesta".

Transilvania Rally include 10 probe speciale însumând 124,65 kilometri, lungimea totală a traseului măsurând 436 de kilometri.

Programul complet al raliului

mâine, ora 20:00, Piaţa Unirii - prezentarea echipajelor şi a automobilelor, sesiune de autografe
vineri, ora 19:52 - proba superspecială din Piaţa Unirii
vineri, ora 19:14 - proba superspecială din Făget
vineri, ora 22:05 - proba superspecială nocturnă din Făget
sâmbătă - probele speciale din Tarniţa, Călăţele şi Dângău
sâmbătă, ora 18:25 - proba superspecială din parcarea Polus Center
sâmbătă, ora 21:30 - festivitatea de premiere

Planul orar de închidere a circulaţiei rutiere

1. Shakedown Tarniţa - mâine, 12:30 - 18:30
2. PS 1/3 Făget - vineri, ora 18:00, până sâmbătă la ora 01:00
3. PS 2 Piaţa Unirii - vineri, 17:00 - 23:00
4. PS 4/7 Tarniţa - sâmbătă, 09:30 - 13:00, 13:45 - 17:15
5. PS 5/8 Călăţele - sâmbătă, 10:50 - 14:00, 15:00 - 18:00
6. PS 6/9 Dângău - sâmbătă, 11:30 - 15:00, 15:50 - 19:00

 

Comenteaza