Schimbări masive la CFR Cluj. Miriuţă pierde opt jucători de bază

Schimbări masive la CFR Cluj. Miriuţă pierde opt jucători de bază
Echipa lui Paszkany şi-a luat gândul de la cupele europene, iar din vară echipa va miza mai mult pe jucători autohtoni sau pe fotbalişti liberi de contract.

Opt oameni importanţi de la CFR vor părăsi Gruia la finalul campionatului, aflându-se în ultimele luni de contract. Miriuţă a vorbit de o reconstrucţie după înfrângerea cu Steaua, dar Arpad Paszkany nu vrea să mai investească deloc în echipă.

În clasament "feroviarii" sunt pe locul 7, însă problemele cele mai mari sunt în trezorerie, clubul nemaivând lichidităţi. Fotbaliştii au întârzieri salariale de câte patru luni, iar conducerea nu mai investeşte în transferuri, preferând să aducă jucători liberi sau să opteze pentru anumite împrumuturi. Din vară, Paszkany va miza tot pe jucători fără angajamente şi va oferi pachete salariale mult sub cele actuale. Din nucleul lotului vor mai rămâne din vară doar Cadu şi Camora, restul fiind ca şi plecaţi de la echipă. Cinci fotbalişti se află în ultimele luni de contract - Rada, Maftei, Piccolo, Batin, Rui Pedro, doi sunt împrumutaţi şi îşi vor încheia şi ei angajamentele - Djokovic şi Denilson Gabionetta, iar Chanturia, transferat de la Vittese, va fi cedat la Verona. Clubul va miza pe jucători autohtoni, tineri, care să crească, iar investiţiile vor fi minime. Mai mult, în cazul unor oferte, Felguerias şi Camora vor fi lăsaţi să se transfere. Primul este monitorizat de câteva cluburi din Anglia, Spania şi Italia, în timp ce fundaşul stânga este dorit de Levski Sofia, din Bulgaria.

Costea şi Deac, puşi pe lista de transferuri

Sosit la CFR de la Turnu Severin, Florin Costea a înscris un singur gol, iar evoluţiile sale şi derapajele din afara terenului i-au atras oprobriul conducerii. Olteanul este deja pe lista neagră şi doar o minune l-ar mai putea salva în vară, după finalul campionatului. Ciprian Deac a dezamăgit şi el, având jocuri modeste pe tot parcursul campionatului. În plus, Deac are şi unul dintre cele mai mari salarii din lot, iar Paszkany vrea să scape de jucătorii bine plătiţi. Deac a fost aproape de un transfer în Rusia în această iarnă, dar mutarea nu s-a mai concretizat.

Jucători aflaţi la final de contract

Rui Pedro
Ionuţ Rada
Vasile Maftei
Paul Batin
Felice Piccolo
Denilson Gabionetta
Damjan Djokovic
Giorgi Chanturia
(se transferă la Verona in vara)

 

Etichete
Comenteaza