Schimbări de trupe la „U" după stagiul de la Poiana Braşov

Schimbări de trupe la „U
Conducerea Universităţii Cluj a reziliat contractele a şase jucători, în timp ce alţi doi ar putea semna cu „Şepcile roşii" în această săptămână.

Universitatea Cluj a încheiat cantonamentul de zece zile de la Poiana Braşov cu un nou „amical" împotriva Coronei Braşov, adversară devenită deja tradiţională în partidele-test pentru „studenţi". De această dată, cele două echipe au terminat la egalitate, 0-0, la al doilea meci direct din ultima săptămână. Lotul lui Ionel Ganea a revenit sâmbătă la Cluj, iar azi echipa va intra în linie dreaptă cu pregătirea derby-ului cu CFR, de duminică. La „U" ar putea fi legitimat în această săptămână portarul slovac Robert Veselovsky, dar şi atacantul Vali Lemnaru.

După cel mai slab start de campionat în Liga I de după Revoluţie, Ionel Ganea a comandat un stagiu de pregătire la Poiana Braşov în care a încercat să repare mecanismul echipei sale. Clujenii au jucat trei partide amicale în cele zece zile petrecute la munte, câştigând cu Unirea Tărlungeni, 3-1, şi bifând un egal şi o înfrângere contra Coronei Braşov, 0-0, respectiv 0-1. „Nu e nici o problemă, veţi vedea că redresăm situaţia. Au fost echipe care au trăit momente mai dificile şi au reuşit să se salveze. Am nevoie de jucători care să fie concentraţi sută la sută, am impresia că unii s-au văzut mult prea repede cu „sacii în căruţă" după meciurile bune din campionatul trecut", spunea Ganea înaintea plecării în Poiană. Între-timp, din lotul „Şepcilor" a dispărut Adrian Popa, al cărui împrumut de la Dinamo Bucureşti a fost încheiat de către oficialii Universităţii. Mai mult, contractele lui Ducu Ninu, Raul Ciupe, Stuart Van Doten, Roy Odiaka şi Lucian Turcu, fotbalişti la care s-a renunţat încă dinaintea plecării în Poiană, au fost reziliate unilateral. „Actele au fost desfăcute prin decizia administratorului judiciar, care a invocat cheltuielile prea mari", a spus o sursă din cadrul clubului pentru ZIUA de CLUJ.

Patru dintre „disponibilizaţi" au făcut parte din lotul echipei şi în returul trecut, când echipa s-a salvat de la retrogradare, iar ei aveau prevăzute în contract prime de obiectiv. Cum nu şi le-au primit, au ameninţat cu memorii, iar Ciupe e convins că de acolo i s-a tras rezilierea contractului. „Nu mai am voie să îmi cer drepturile pentru care am muncit? Numai eu ?tiu ce greu a fost în turul de campionat, anul trecut, când nu aveam pe unde să mâncăm, să dormim. Nu am cerut bani în avans, nu am cerut nimic", a spus fundaşul dreapta, citat de digisport.ro.
Pe de altă parte, lotulului „Şepcilor roşii" i s-a alăturat cehul Emil Rilke, testat de Ganea timp de trei săptămâni. Mijlocaşul dreapta a semnat un contract pe un sezon cu echipa clujeană, cu drept de prelungire pentru încă un an, şi se anunţă deja un candidat serios pentru o poziţie de titular. De asemenea, şi portarul Robert Veselovsky, aflat în probe în ultima săptămână, are şanse mari să primeacă un contract de joc. În vârstă de 28 de ani, Veselovsky a evoluat ultima dată în Danemarca, la Horsens, iar marea parte a carierei şi-a petrecut-o în zona scandinavă, unde a mai evoluat pentru echipe din Suedia. Portarul care măsoară 1,86 metri, conform site-urilor de specialitate, va fi adus pentru a le face concurenţă lui Emilian Dolha şi Vladimir Niculescu. Cei doi au primit împreună 16 goluri în cele şase etape, ultimul fiind titular în „masacrul" din „Ştefan cel Mare", unde „U" a pierdut cu 6-0 contra lui Dinamo. Tot în această săptămână s-ar putea definitiva şi transferul lui Valentin Lemnaru, de la Pandurii. Marele imediment în calea revenirii atacantului la Cluj e salariul pe care acesta îl are la Pandurii şi care nu poate fi suportat integral de către clubul „studenţilor".

Comenteaza